Skansen er Tromsøs eldste historiske bygning. Foto: Nordlys

Kulturarven Skansen og framtidig bruk

Det blir ganske spesielt at ordføreren nå skal gjøre Tromsøs kulturarv om til et samisk hovedsenter i Tromsø.

Det er helt utrolig at ordføreren i Tromsø nå skal la Sametinget få enda et nytt hus i Tromsø, og ikke et hvilke som helst hus, men selveste Skansen.

Skansen er Tromsøs eldste historiske  bygning  fra ca 1250 eller tidligere.  Skansen inneholder  Tromsøs “eldgamle ” historie og fram til nåtiden. Skansen er fremdeles i drift og er en stor attraksjon for turister. Tromsø har aldri vært en samisk by med samisk bosetning eller samisk skilting av gater og stedsnavn. Det blir ganske spesielt at ordføreren nå skal gjøre Tromsøs kulturarv om til et samisk hovedsenter i Tromsø.

Allerede 1. desember er det møte mellom Tromsø kommune og representanter for Sametinget, hvor Skansens skjebne kan bli avgjort.

Samarbeidsavtalen  mellom Sametinget og Tromsø kommune, som ble signert 5/9 2013 av sametingspresidenten og daværende ordfører i Tromsø, J.J.Hjort, innholdt bl.a at Sametinget skulle sette sitt samiske preg på byen. Det er dette arbeidet som intensiveres nå.  

Mitt spørsmål er derfor:  

Er det  ingen nåværende ansatte i Tromsø kommune som kjenner Tromsøs historie ? 

Sametinget jobber hardt for sin sak, og det er viktig at Tromsø-folk engasjerer seg nå om saken, før det er for sent!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse