Annonse
Leif Magne Tangen (t.v.) stiller spørsmål ved Oddmund Enoksens roller i debatten og prosessene rundt Arctic Center og Nordnorsk kunstmuseum. (Foto: Nordlys og Lofotposten)

Kurator Tangen svarer Advokat Enoksen - og stiller et spørsmål til Nordnorsk debatt

Oddmund Enoksen, advokat. Advokat Enoksen. En tittel som viser at han kan mye, spesielt mye om lov og orden. Da også om lovligheter og saksbehandlingsfeil. Som feks. i en gitt sak her i Tromsø.

Advokat Enoksen lurer på om det er ungdomspartiet som styrer Tromsø SV. Slik tolker i alle fall jeg tittelen «Ingen voksne heime i Tromsø SV?». Jeg forstår ham. Jeg er også en mann over førti, bosatt i nord. Det er da fryktelig mange av disse SU-folkene. I kommunestyret er det opp til flere av disse unge, og lederen av Tromsø SV er jo såpass ung at han knapt nok er ute av SU. Helt i tråd med SV sine retningslinjer og politikk. Huffamei.

Så er det disse helvetes radikale politikerne her i Tromsø (min uthevelse, det er slik jeg forstår Enoksen), som R sin Olsen og MDG sin Vögele. De er faktisk like opptatt av miljø som av oss boomers sine behov (jeg er solidarisk her). Det disse såkalte politikerne (igjen, min uthevelse), disse radikale samfunnsødeleggerne, ikke forstår, er jo at det er våre liv som er det viktigste her, det er vår komfort dette bør handle om (jeg er fremdeles solidarisk). FUCK de som kommer etter oss. Tro meg, Advokat Enoksen, jeg forstår deg, I really do.

Kjære Nordnorsk debatt. Jeg skjønner at folk kan ha forskjellige roller. Det er ikke første gangen dette halvåret at advokat Enoksen kler på seg forskjellige hatter, mikser ting og tang litt. Advokat Enoksen var den aller første som forsvarte styreleder Grete Ellingen, sin tidligere ansatte, når sistnevnte valgte, uten skikkelig forankring i organisasjonen, å sparke direktøren for Nordnorsk Kunstmuseum. Når da den sparkede direktør valgte å varsle søksmål, valgte styreleder Ellingsen å bruke, ja, nettopp, Advokat Enoksen. Disse begge bor på Sortland. Styreleder Ellingsen står selvfølgelig fritt til å kunne velge juridisk representant på vegne av Nordnorsk Kunstmuseum. Spørsmålet er hvorfor ikke velge en advokat som har sitt virke i samme by som stiftelsen hun er satt til å lede har sitt sete. Eller bruke tilbudet som hovedorganisasjonen Virke tilbyr, nemlig advokater spesialisert i – og som jobber svært mye med – arbeidsrett, til en rimelig timespris. Kanskje idealisten, SV-medlemmet Enoksen, gjør dette gratis for NNKM, slik at de kan spare litt penger før de må ut i et forlik på 2MNOK?

Tilbake til dette med SV. Nei, det er ikke vanskelig å finne ut av at Advokat Enoksen er SV-medlem. I et intervju med Advokatbladet fra 2017 kan advokat Enoksen fortelle «Jeg har vært medlem i SV helt siden partiet ble etablert i 1975, og også hatt flere ulike tillitsverv.». Hvis en går inn på sortland.kommune.no finner en SV-medlem Enoksen som kommunestyremedlem, vara, i inneværende periode.

Det er helt greit at Advokat Enoksen er utdannet og utøver yrket som advokat. Jeg har selv et yrke. Kurator, det kaller jeg meg. Kurator Tangen (nå er stillingstittelen min intendant, må jo nevnes).

Det er også helt ok at Advokat Enoksen har meninger om hvordan SV gjør ting i en annen by. Bruk av stråmenn, derimot, burde være mindre akseptert.

Nu kainn dæ heinn at Advokatn mein at dæ e juridiske gruinna tell at Tromsø SV må bli voksn, eller at de voksne i Tromsø SV må ta kontroll, får styr på di dærre hælvetes ungjyplingan, førrtæll di korr hammarn hæng - kemm som bestæmm her.

Men slik virker det ikke av innlegget. Det er riktig at Advokat Enoksen argumenterer med prosess, prosedyre og lovligheter. Men han adresserer dette til et parti han selv er medlem av. Det gjør dette til et politisk innlegg. I teksten publisert hos Nordnorsk debatt gir et annet inntrykk. En autoritet snakker. Det gir inntrykk av å ha ingen bindinger.

 
Da er spørsmålet mitt til Nordnorsk debatt: Mener dere virkelig at dette ikke er relevant informasjon for den uinnvidde leser å ha, at Advokat Enoksen også er SV-politiker Enoksen?
 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse