Annonse
Tromsø kommune smykker seg med sin internasjonale profil. Da må de også sørge for å gi den språkopplæringa og tilknytningen som må til. Foto: Markus Dreyer /Nordlys

Kuttforslaget som vil dytte Tromsø-borgere over i utenforskap

Gjennomfører politikerne kuttet, vil det koste Tromsø dyrt i framtida.

Kuttforslaget vil i det lange løp koste Tromsø dyrt.

Inne i kantina til Voksenopplæringa i Tromsø sentrum blir det ivrig delt arabisk brød med ost og makrell i tomat i en matpause. Skolen har rundt 300 elever. De siste årene har de statlige overføringene til norskopplæringen her blitt høvlet ned med 17 millioner kroner, samtidig som at elevene har et stadig større behov for undervisning.

Nå har administrasjonen i Tromsø kommune foreslått at skolen skal kutte ytterligere seks millioner kroner. Fra før er de bedt om å ta ned tre klasser og redusere årsverkene med syv stillinger. Elevtallet har ikke gått ned.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse