Annonse
«Det går så det suser», er Ernas svar på spørsmål om rikets tilstand. Distriktene blomstrer, arbeidsledigheten har ALDRI vært lavere, det investeres og produseres som aldri før, og befolkningen bør da være strålende fornøyd? Men Erna har et stort problem.  Hun har en koloni langt der oppe et sted i Gokk...

La humla suse

Hvordan i all verden skal man kneble denne ustyrlige landsdelen som ikke bidrar med NOE konstruktivt og fruktbart til fellesskapet?

«Det var en gang», slik begynte eventyrene før i tiden da alt var på stell. Men det var DA! Mange inkompetente «forståsegpåere» har gjort sine brølere innen politikken siden den gangen. Men ikke til de grader grotesk som vi ser under dagens regjering! Fra å være et trygt, forståelig og velmenende demokrati som hadde til oppgave å tjene folket, har vi fått et «diktatur light». Vi ser det nesten daglig, der stadig nye reformer med tvang blir tredd ned over hodet på folk.

Forholdene for de fleste har forverret seg betraktelig de siste seks år, med unntak av de som fra FØR hadde «salt nok til maten». Du ser dem i storbyvrimmelen med eksklusiv skinnmappe under armen, dress av ypperste merke, slips og sko tilsvarende en månedslønn for enkelte. Disse som med selvsikre og målbevisste skritt setter seg inn i ventende limousin, som smilende med hvite feilfrie tenner betjener «siste skrik» på mobilfronten.  

Bak kommer kanskje de som ikke våger å smile, ikke BARE fordi tannhelsen skranter i takt med økende priser på behandling, men fordi det ikke er så mye å smile av.

«Det går så det suser», er Ernas svar på spørsmål om rikets tilstand. Distriktene blomstrer, arbeidsledigheten har ALDRI vært lavere, det investeres og produseres som aldri før, og befolkningen bør da være strålende fornøyd?

Men Erna har et stort problem.  Hun har en koloni langt der oppe et sted i Gokk. Den fordømte Nordlendingen, den kravstore Tromsøværingen og den gjenstridige Finnmarkingen. «Pakk» hele gjengen, som bare klager og syter mens de går på trygd og «trør mainskit» som vår herlige Oluf sier. Hvordan i all verden skal man kneble denne ustyrlige landsdelen som ikke bidrar med NOE konstruktivt og fruktbart til fellesskapet? Nå har Sør-Norge i all sin tid forsørget disse skapningene som foruten å være trygdemisbrukere, banner i barns nærhet?

Utgifter, utgifter, utgifter. Man hører ikke annet. Nå har de sannelig satt seg fore at de vil ha forlengelse av Nordlandsbanen fra Bodø til Tromsø! Hørt slikt? 130 milliarder rett ut av vinduet? OM det blir sammenslåing av Troms og Finnmark, så skal vel jernbanen gå helt frem til Kirkenes om de gjenstridige Finnmarkingene får det som de vil? Helt uhørt! Hva i all verden er det de innbiller seg der nord, med en samlet befolkning som ikke utgjør mer enn en storby sørpå? Skammelig, rett og slett. Innbyggernes bruk av en jernbane, ville knapt dekke drivstoffet og konduktørlønna! Nei, de har ingenting å klage over. Kjører bil hele tiden, og fråtser i laks, multebær, reinkjøtt og kongekrabbeklør! Hvem andre kan velte seg i slik luksus?

Her har vi gjort det vi kan, slått sammen kommuner og fylker for at de skulle bli mer robuste for å klare sine forpliktelser. Men er de fornøyd? Nå klager de over helseforetakene og skal ha sykehus på hvert et nes? De er visstnok sykere enn folk ellers i landet sies det, og selv om det ikke forekommer så mange fødsler i forhold til innbyggertallet, så krever de fødeklinikker i rimelig nærhet? Samt ambulanser i alle kommuner! Bli voksen sier jeg bare. Stump røken og tren!

Regjeringen er blitt den rene KLAGEMUREN fordi disse undermåls nordboerne ikke forstår sitt eget beste. Er det ikke klager på sentralisering av militære, læreinstitusjoner, politi, biltilsyn, post, veivesen, banktjenester og Andøya flybase, så er de enda så frekke at de sår tvil om vårt engasjement i «Det grønne skiftet» og klimaforliket? Stadig opprettes det nye protestgrupper på Face Book som er MOT vindturbiner? Hvor dumme kan man bli? Alle vet jo at vi må yte vår del for å redde planeten?

Jeg har gjort MITT! Investerte faktisk i et humlehotell her om dagen, så kom ikke å si at jeg IKKE tenker på det biologiske mangfold og naturen. Der har du MEG, en forkjemper for de svake som sliter om dagen, stakkar.  Snart kan vi også feire med søndagsåpne butikker om det går slik vi vil. Da har jeg mulighet på tur til hytta å koste på meg enda ett hotell, og virkelig «la humla suse».

Men tilbake til problembarna. Har vi nå egentlig så mye bruk for den nordlige landsdelen? Det er jo bare ekstra kostnader for oss i sør, dårlige valgprognoser og utilfredshet uansett hva vi gjør. Hadde det ikke vært så langt dit, så skulle jeg sannelig lefset opp for dem EN gang for ALLE.

«Oi, så sannelig flyttet det ikke inn en stor og velfødd humle i mitt første hotell. Tror jeg vil kalle han Wolfgang, HELMUT eller FRITZ?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse