Annonse

La ikke rute 4 finanisere prøveprosjektet!

Venstre mener det blir feil å ofre rute 4 Lysnes-Tennskjær-Vikran-Tromsø for å finansiere et prøveprosjekt med vinterferge over Malangen. De pengene får fylkesrådet hente ekstraordinært som prosjektmidler fra Havbruksfondet eller Troms Holding fram til Staten finansierer ytre riksvei fullt ut.

Venstre mener det blir feil å ofre rute 4 Lysnes-Tennskjær-Vikran-Tromsø for å finansiere et prøveprosjekt med vinterferge over Malangen. De pengene får fylkesrådet hente ekstraordinært som prosjektmidler fra Havbruksfondet eller Troms Holding fram til Staten finansierer ytre riksvei fullt ut.

Vinterferge kan bli utfordrende med mange kanselleringer. Venstre mener at Rute 4 minst må bestå i prosjektperioden, slik at helheten kan evalueres. I en slik evaluering må det også vurderes hvorvidt Rute 2 Tromsø-Finnsnes-Harstad faktisk har plass til et økt passasjerantall ved bortfall av rute 4.

Fra et miljøstandpunkt holder det ikke mål å fjerne hurtigbåten som bringer folk inn til Tromsø sentrum for å erstatte med økt bilkjøring til og på Tromsøya. Brukere av Tennskjær må kjøre sørover til Finnsnes for å ta båten enda lengre enn i dag. Ungdom og pensjonister, folk uten egen bil blir aller mest rammet.

Forøvrig har fylkeskommunen langtidskontrakt på leie av Lysnes kai med Lenvik kommune, en kostnad som vil vedvare uansett. At man i tillegg risikerer nedlegging av den siste butikken på Lysnes, burde også telle i den regionale utviklingen. Venstre oppfordrer derfor fylkesrådet til å reversere sitt vedtak. 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse