Annonse
VALG: Vi burde omfavne gode forslag. Helt uavhengig av hvor de kommer fra, skriver Ap-politiker Brage Sollund i saken. Foto: Jørn Normann Pedersen

La oss snakke om fremtiden

Utfordringen til de partier som vil styre Tromsø etter høstens valg er at byrådet har brukt for mye penger

Lind ønsker seg saklig valgkamp. Det ønsker jeg også.

Basert på de siste tids leserinnlegg ser jeg det faller Høyre tungt for brystet at vi setter barn og eldre først. Sist ut var gruppelederen deres, Rolleiv Lind, som synes det var usaklig at vi ville prioritere barn og unge foran skattekutt.

Utfordringen til de partier som vil styre Tromsø etter høstens valg er at byrådet har brukt for mye penger. I fjor brukte byrådet 82 millioner mer enn de hadde i inntekter, og de måtte tømme felleskapets sparekonto for å betale regningen. Det er situasjonen i Tromsø. 

I denne svært krevende situasjonen mener Arbeiderpartiet at vi må priorirtere det viktigste først. Barna må lære seg å lese og skrive, og våre eldre skal leve trygge liv. 

Politikk er prioriteringer, og ingen lar seg lure til å tro at kommunen kan kutte 135 millioner i skatteinntekter uten at det merkes. Likevel er dette et av Tromsø Høyres viktigste valgkampløfter. Derfor har vi gang på gang spurt, uten å få svar: Hvor skal Høyre ta de 135 millioner kronene?

I 2011 var Tromsø kommune landets mest effektivt drevne kommune, likevel fortsetter Lind å snakke om at det sto så dårlig til da de overtok. Lind ønsker seg saklig valgkamp. Det ønsker jeg også. Jeg vil derfor utfordre Lind til å svare på spørsmålet ovenfor. Skattekutt på 135 millioner er Tromsø sitt dyreste valgløfte, og byen fortjener svar.

Uenighet har jeg den dypeste respekt for. Det er politikkens vesen, og jeg har selv argumentert mot flere av byrådets forslag, mens jeg har fremmet våre alternativer. Jeg velger også å lytte til Rolleiv Lind. Han er bankmann og erfaren politiker. Personlig har jeg hatt stor glede av å utveksle meninger med han. 

Det som er trist er at Høyre ikke en gang argumenterer mot forslagene våre, istedet bare later de som om de ikke finnes.  Til det vil jeg understreke: At Høyre ikke liker forslagene våre betyr ikke det samme som at forslagene ikke eksisterer.  

Vi burde omfavne gode forslag. Helt uavhengig av hvor de kommer fra. Det er kun slik vi skaper det beste for Tromsø.

Til slutt vil velgerne gjøre opp dom, og stemme på de politikerne som de mener er best egnet til å styre Tromsø i de neste fire årene. Det valget handler om fremtiden, økonomien og folkene i Tromsø. 

Stemmer du på Arbeiderpartiet får du et parti som setter barn og eldre først. Får vi makt etter september vil vi rydde opp i økonomien, prioritere 40 flere lærere og sørge for at det blir bygget 400 utleiefinaniserte kommunale boliger. For å få det til sier vi nei til skattekutt og privatisering, og ja til fellesskapsløsninger.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse