Annonse
Statssekretær Ingelin Noresjø fra Nordland bryr seg ikke om regjeringens reiseråd, og har dratt på ferie til Sverige.

Langt mellom liv og lære

På sin egen private Facebook-profil skriver statssekretær Ingelin Noresjø (KrF) fra Fauske at hun er på ferie og nyter gode dager i Sverige, landet norske myndigheter har frarådet oss å reise til i sommer på grunn av fare for korona-smitte.

-I vår eget ferieparadis slapper vi av og jobber om hverandre. Med is i fryseren, badeplassen for oss selv, sykkel og firehjuling tilgjengelig og vaffelpressa på mangler vi ingenting, skriver Noresjø, som også er nestleder i KrF.

At en toppolitiker og medlem av regjeringen kan oppvise en så dårlig dømmekraft er ikke til å tro. En ting er å trosse reiserådene fra regjeringen hun selv er en del av, det som nesten er enda verre er at hun har behov for å formidle det.

Det er forståelig at svigermor og familie er viktig, slik hun forklarer i et intervju med Avisa Nordland. Men sånn er det for alle.

De fleste, også de med slekt bosatt i utlandet, skjønner likevel at vi befinner oss i en ekstraordinær situasjon hvor vi må gjøre forsakelser. Å dra på ferie til et land som har den største smittespredningen i Europa, gir mildest talt en dårlig signaleffekt med tanke på korona-smitte og ansvar.

Mange nordlendinger og nordmenn med hytte og fritidsboliger i Sverige velger i år å bli hjemme av hensyn til smittevernet, og for å vise at man tar del i samfunnsdugnaden. Det handler om å beskytte de syke og gamle som er i risikogruppene.

Ingelin Noresjø har fått et høyt tillitsverv som statssekretær i samferdselsdepartementet, og det følger det en forpliktelse med. Til å forvalte vervet med klokskap og respekt.

Det faktum at hun reklamerer for egen ferie i sosiale medier kan jo tyde på at hun ikke har forstått egen regjerings politikk på dette området, eller enda verre; at hun tror den ikke gjelder for henne selv.

For Noresjø ser det ut til å være langt mellom liv og lære. Et råd til folket, et annet til seg selv, ser ut til å være mottoet, og det i ganske fri dressur.

Vi går ut fra at statsråd Knut Arild Hareide nå sørger for at hans statssekretær pakker kofferten og reiser hjem i karantene slik at hun ikke utgjør en smitterisiko for omgivelsene. Om KrF-toppen Noresjø kan ha allmennhetens tillit som statssekretær etter en slik komplett fadese, er et åpent spørsmål.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse