Annonse
Foto: Torgrim Rath Olsen

Lavere sukkeravgift gir tryggere arbeidsplasser i Mack

Grensehandelen har vært økende over lang tid. Milliarder av kroner brukes på svenskegrensen, og forklaringen er enkel; en rekke varer er vesentlig billigere i Sverige enn i Norge. Derfor har det vært viktig for Fremskrittspartiet å få ned prisene på varer som det handles mye av på andre siden av grensen, som blant annet brus.

Vi er derfor veldig glade for at vi i revidert budsjett fikk gjennomslag for å redusere sukkeravgiften på alkoholfrie drikkevarer. Det vil gjøre blant annet brus rimeligere for forbrukere, og kan dermed redusere grensehandel og trygge norske arbeidsplasser – særlig i Mack.

Jeg ønsker at norske forbrukere skal handle mest mulig av varer som er produsert i Norge, med lokale ansatte. Da kan det ikke lønne seg å kjøre over grensen. Alt tyder på at prisforskjellene mellom Norge og Sverige på brus, saft og andre alkoholfrie drikkevarer, er en viktig driver for grensehandelen. Brusens andel av den norske grensehandelen ble nær doblet fra 2010 til 2019. Det understreker bare betydningen av at denne avgiften må ned. Vi er derfor veldig glade for at avgiftene går ned – til glede for både bedrifter og forbrukere.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse