Annonse
UHOLDBART: Den splitter nye turnhallen i Tromsø skulle vært innflyttingsklar til jul, men kan ikke tas i bruk fordi den mangler vann og avløp. Foto: Ragnhild Gustad.

Setter turnforeningen i økonomisk knipe

At en idrettshall skal bli stående tom i et drøyt halvår fordi den ikke har vann til varme, dusj og toaletter, er ikke holdbart.

Den splitter nye turnhallen på Templarheimen skulle vært innflyttingsklar til jul. Nå må både ledelsen i turnforeningen og de mange hundre ungene som driver med turn i verste fall vente til langt utpå våren før de nye treningslokalene kan tas i bruk.

Årsaken er at hallen verken har fått vann eller avløp. Og når dette kan være på plass, er det ingen som kan si helt sikkert. Fra kommunens side er forklaringen den store byggeaktiviteten på tomta. Det store prosjektet er badelandet, som ligger vegg i vegg med turnhallen. Rørene til hallen må gå over tomta til badelandet, og det er vanskelig å få til. Dessuten er det entreprenøren som bygger badelandet som må stå for rørleggingen.

Det er en høyst merkelig forklaring. Det er forståelig at det kan oppstå koordineringsproblemer med så store prosjekter på ett og samme område, men nettopp derfor må man anta at det foreligger grundig planlegging av hele byggevirksomheten. Og at planene tar høyde for forsinkelser og prosjekter i ulike byggefaser.

Tromsø turnforening har i mange år hatt tilhold i Gyllenborghallen. Men nå er hallen blitt for liten.  Kapasiteten er sprengt. Det står hele 500 barn på venteliste for å få delta på turntrening og arrangementer. Nå må de belage seg på enda lengre ventetid for å kunne ta del i aktivitetene.

En idrettshall uten vann og avløp kan naturligvis ikke brukes. Og tekniske innretninger som vannbåren varme kan heller ikke installeres. Turnforeningen fortviler. Foreningen taper masse penger på denne forsinkelsen. Byggerenter må betales, mens inntektene uteblir. Trolig dreier det seg om så mye som 1 million kroner totalt sett. Det er et svært beløp for en idrettsklubb som baserer driften på medlemskontingent og vaffelsalg. Og det er en ekstra utgift som mildt sagt burde vært unødvendig.

Prosjektleder for byggingen, Bjørn Vileid, sier at foreningen i månedsvis har forsøkt å få til en løsning, uten å få noe klart svar fra kommunen. Overfor Nordlys beskriver han prosessen som et mareritt.

Uten å spekulere i andre årsaker enn de koordineringsproblemene som kommunen oppgir, må det være tillatt å anta at det også figurerer en del økonomiske spørsmål i bakgrunnen her.

Uansett er det helt uakseptabelt at kommunen ikke klarer å finne en løsning, og med det setter en frivillig organisasjon som gjør et stort arbeid for barn og unge i byen, i en økonomisk knipe. Her må kommuneledelsen på banen, og gjerne også våre folkevalgte. At en idrettshall skal bli stående tom i et drøyt halvår fordi den ikke har vann til varme, dusj og toaletter, er ikke holdbart.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse