Annonse
Kanskje er det på tide å gjøre som både Bodø, Las Vegas og mange, mange andre. Bygg tak over byens hovedgater og torg. Fra nord i Storgata via Torget og sør til KV-hjørnet. Noen hundre snø- og regnfrie meter gjennom hele året. Foto: Yngve Olsen/Nordlys.

Legg lokk over sentrum!

Bygg tak over Tromsøs sentrumsgater, foreslår Nordlys-reporter Yngve Olsen.

Brødtekstbilder: 
Tak over byen i Las Vegas. Foto: Yngve Olsen
Tak over byen i Bodø. Foto: Yngve Olsen
Det er utprøvd mange steder rundt om i verden, og det funker.

Istanbul har det. Newcastle og Las Vegas har det. Til og med Bodø har det. Er det på tide at Tromsø også får det?

Bodø har sitt glasshus i Storgata med butikker, kaféer og restauranter. Den store basaren i Istanbul har det største overbygde markedet i verden med over 60 gater og nesten 5 000 butikker. I Newcastle i England har de overbygde gater og kvartal som dekker et område på 100 000 kvadratmeter. Las Vegas har de Fremont Street. Gata har et enormt overbygg og zip-line oppe under taket. I alle disse byene kan man rusle tørrskodd fra butikk til butikk - uansett vær.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse