Annonse
Rekken med folkemøter som vi har hatt i høst i nord er vi stolt av, og vi skulle så gjerne sett Nordlys på dem alle sammen, skriver regionsjef Geir Seljeseth i Norsk olje og gass. Foto: Norsk olje og gass

Lei oss i oljelobbyen

Jeg vil jo tro at planer om minst 300 nye arbeidsplasser i nord i 30 år fremover i tillegg i driftsfasen skulle være verdt å ta med seg. Og det er bare på dette ene prosjektet.

Som en del av oljelobbyen i nord er det vel på sin plass å beklage overfor Nordlys og politisk redaktør Skjalg Fjellheim. Han har selvsagt helt rett i at vi må ha gjort en dårlig jobb, for jeg nekter å tro at det er dårlig research som gjør at kommentaren hans «Salmer for menigheten» inneholder mange feil.

For det første så tror jeg han mener å skrive om Johan Castberg-feltet i Barentshavet og ikke Johan Sverdrup som han omtaler i sin kommentar. Johan Sverdrup-feltet er et gigantfelt i Nordsjøen som er under utbygging, men Johan Castberg er et felt i Barentshavet som skal vedtas om det bygges ut i løpet av 2017. At det feltet han omtaler ligger utenfor Honningsvåg, mens Johan Castberg ligger utenfor Hammerfest skal vi ikke bruke mot kommentaren. Det er jo tross alt lett å se feil på kartet.

Politisk redaktør Fjellheim omtaler også oljelobbyen i nord med navns nevnelse, og da må jeg gjøre oppmerksom på et par forhold. Bendiks Harald Arnesen ble pensjonist tidligere i år og dermed har nok persongalleriet skiftet en smule. At han også sier at Arnesens stilling er betalt av Statoil, så blir det nok å trekke det langt. Det er kommunene i Sør og Midt Troms som har betalt Arnesen. Nå kan man selvsagt argumentere med at mye av kommunal virksomhet er finansiert fra aktiviteten på sokkelen, men tror nok det er å gi oss og Statoil æren for mer enn opplagt.

Rekken med folkemøter som vi har hatt i høst i nord er vi stolt av, og vi skulle så gjerne sett Nordlys på dem alle sammen. Møtene i Bodø, Harstad, Tromsø, Mo i Rana og Hammerfest var noen av de beste møtene vi har hatt i hele vår nasjonale møterekke. Dessverre blir det litt feil i rekka her som Fjellheim ramset opp, fordi vi måtte utsette i Kirkenes. Det har ikke Fjellheim fått med seg, men vi inviterer gjerne han dit når vi kommer tilbake med det møtet.

Så synes Fjellheim at vi er for smålåtne når vi tror at 1,7 milliarder i verdiskapning under utbyggingen av Johan Castberg skal skape begeistring. Det kan så være, men jeg vil jo tro at planer om minst 300 nye arbeidsplasser i nord i 30 år fremover i tillegg i driftsfasen skulle være verdt å ta med seg. Og det er bare på dette ene prosjektet. Som Fjellheim vet så har vi flere prosjekter og flere tusen jobber i nord allerede.

Så gleder vi oss i oljelobbyen over kommunikasjonsrådene som politisk redaktør Fjellheim kommer med. Han ønsker at vi skal snakke mer om hva olje- og gassutvikling i nord bør bety for Norges finanser og ikke bare snakke om arbeidsplasser i nord. Fjellheim har selvsagt helt rett i at de største ringvirkningene av olje- og gassnæringen i nord skapes ikke i kjeledress eller hjelm på kaikanten eller et verksted. De største ringvirkningene i nord skapes på skoler, sykehjem og på skatteseddelen. Vi gjør likevel den kompliserte øvelsen at vi prøver oss på begge deler.

Så håper vi at vi kan gjøre dette godt med å komme innom Nordlys i Tromsø og forsøke å være bedre på å informere slik at slike feil ikke kommer neste gang. Og så håper vi at også Nordlys gjør som oss. Møter folket i hele landsdelen.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse