Annonse
Fylkespolitiker Edvin M. Eriksen kommenterer dette innlegget fra Lektorlagets Arne-Hugo Hansen

Lektorlagets personangrep

Lektorlagets leder Arne-Hugo Hansen går i et innlegg i Nordnorsk Debatt 15.juli til et krast personangrep på divisjonsdirektør for næring og kompetanse, Børre Krudtå. Bakgrunnen for angrepet synes å være noe lektorlagets leder har lest seg til i ei sak avisa i Nordlys, der Krudtå og andre er blitt stilt noen spørsmål av en journalist.

Det er mildt sagt overraskende at lektorlaget går til et såpass sterkt personangrep på et så tynt grunnlag. Angrepet framstår rett og slett som fullstendig usaklig. Direktør Krudtå angripes for organisering av ledelsesfunksjoner i den tvangssammenslåtte Troms og Finnmark fylkeskommune – og for vedtatte kutt i utdanningsbudsjettet.

Dette er forhold som den ansatte direktøren ikke har hatt noen som helst innflytelse på. Organiseringen av den tvangssammenslåtte fylkeskommunen er politisk vedtatt. Det gjelder også med hensyn til hvor de ulike stillinger og ledelsesfunksjoner skal ha tjenestested. Oppfølging av kostnader ved dette er tillagt administrasjonssjefen og hans stab. 

Det er overraskende at lektorlagets leder er så til de grader desorientert om slike ansvarsforhold.  Det er like overraskende at en lektor med økonomi i sin utdanning har så liten kunnskap om forholdet mellom politikk og administrasjon med tanke på fylkeskommunens økonomi. Reduserte økonomiske rammer for utdanningstilbud skyldes reduserte overføringer fra staten(regjeringen) – og er uansett et politisk ansvar.

Når lektorlagets leder på denne måten opptrer slik han gjør, kan man mistenke at det skjer mot bedre vitende. Det er ingen hemmelighet at Arne-Hugo Hansen i andre sammenhenger opptrer som aktiv Høyre-politiker.  Spørsmålet blir da etter hvert hvilken rolle han faktisk utøver i sitt personangrep? Er de oppfatninger og den kritikk han tinglyser representativ for lektorlagets holdninger og posisjoner – eller opptrer lektorlagets leder egentlig som Høyrepolitiker? Og er det da slik at lektorlaget faktisk er et talerør for partiet Høyre - også med tanke på usaklige personangrep?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse