Annonse
Omtrent slik vil Liberalistene illustrere «Salt». Det blir et fryktelig pengesluk fra dag en. Det blir fyring for kråka og kulturtilbud for den politiske adelen. Illustrasjon / montasje: Salt / Liberalistene

Liberalistene gir "Salt" pepper

Det er galskap å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat enn sist. Det er prosjekter som dette som gjør at Tromsø kommune er i en dårlig økonomisk situasjon, at enkelte politikere mener at vi må ha bompenger, at kommunegjelden vokser og at vi må ha eiendomsskatt.

Kommuneadministrasjonen estimerer at det over en periode på 10 år vil koste ca. 220 millioner kroner for å flytte snødeponiet til Ørndalen.

Timingen kunne ikke vært verre sett i lys av at det er et titalls millioner som skal innspares i avdelingen for helse og omsorg. Pengesprekken i Tromsøbadet må lappes med mer kommunale penger, det er plassmangel på skolene og skoler i distriktet er truet med nedleggelse.

Timingen kunne derimot ikke vært bedre med tanke på at det er valgår. Den politiske adelen i Tromsø liker å sole seg i glansen av eliteprosjekter som Salt og Tromsøbadet. Det gjør de uten å bry seg så særlig mye om konsekvensene for innbyggerne som valgte dem. Motet til å si nei til slike prosjekterer eksisterer ikke. Det at kommunestyret nå må kutte i helse og omsorg mens de vil pøse ut med millioner til Salt er et tegn på manglende ryggrad, dårlig politisk ledelse og fjernhet fra folket. Den politiske adelen i Tromsø minner mye om den kongelige adelen i Frankrike på sin tid.

Nærmeste nabo av prosjektet er muligens glad, men jeg tror ikke dette faller i så god jord hos de som bor i distriktene og som snart må betale bompenger for å komme seg på jobb, skole, butikker og Salt. Jeg ser en utvikling hvor sentrum og Sør-Tromsøya subsidieres av resten av kommunen vår. 12. februar 2017 publiserte Nordlys en artikkel hvor de hadde gått gjennom bostedene til alle 43 kommunestyrerepresentantene. Da fremkom det at over halvparten bor innenfor sone 1 av bomstasjonene. Nå vil de også ha Salt som sin nabo innenfor sone 1.

Erlend Mogård-Larsen kan være ansvarlige voksne i denne situasjonen. Nå vet han prislappen og hva dette vil koste innbyggerne i Tromsø. Dermed kan han selv sette foten ned fremfor å sko seg på skattepengene til Tromsøværinger. Det er uklokt av Erlend Mogård-Larsen som kunstner dersom han fortsatt ønsker å gjennomføre dette prosjektet når han vet at kommunestyret ønsker å gjennomføre prosjektet på verst tenkelig og dyreste måte. Noe som vil tvinge kostnadene på folket. Kanskje Mogård-Larsen kan svare på om han tjener noe på dette prosjektet og hvor mye av skattepengene våre som eventuelt tilfaller han?

Det er galskap å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat enn sist. Det er prosjekter som dette som gjør at Tromsø kommune er i en dårlig økonomisk situasjon, at enkelte politikere mener at vi må ha bompenger, at kommunegjelden vokser og at vi må ha eiendomsskatt.

Prosjekter som Salt er velkomne for min del, men da må de ta regningen selv, finne en tomt, kjøpe den og bygge infrastrukturen rundt akkurat slik enhver business må. Klarer de det synes jeg Salt vil berike byen med et nytt tilbud. Om ikke synes jeg kommunepolitikerne og Erlend kan holde fingrene i sin egen lomme.

Vi i Liberalistene vil ha en oppvask på Rådhuset. Den politiske folkefjerne adelen må vaskes ut. Vi ser for oss en langt mer nøktern kommuneøkonomi hvor vi vil prioritere lovpålagte oppgaver som helse og skole istedenfor å bygge utendørs oppvarmet badeanlegg, som forøvrig vil komme i konkurranse med kommunens eget Tromsøbad.

Hjelp byen og deg selv. Signer underskriftskampanjen for å redde skattepengene dine fra å bli brukt på slikt sløseri. https://www.minsak.no/sak/1749

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse