Annonse
Når Sylvi Listhaug får kritiske svar på sine påstander, omtaler hun det som forsøk på knebling heller enn å gi argumenter og dokumentasjon for at hun snakker sant, skriver Thor Arne Angelsen. Foto: Justisdepartementet

Listhaugs metode

Politisk debatt er under angrep. Vi må få tilbake innhold og sannhet som sentrale verdier.

Sylvi Listhaug har den siste måneden stemplet Arbeiderpartiet som mer opptatt av terroristers rettigheter enn av nasjonens sikkerhet og for å være aktive motstandere av ytringsfriheten. Samtidig har hun anklaget Jonas Gahr Støre for å tillegge henne meninger hun ikke har.

Nå er det helt nødvendig at vi får en slutt på denne måten å argumentere på. Listhaug bruker påstander uten å belegge dem for å snakke ned politiske motstandere. Når hun får kritiske svar på sine påstander, omtaler hun det som forsøk på knebling, heller enn å gi argumenter og dokumentasjon for at hun snakker sant.

Dette er langt fra slik vi vil ha det i Norge. Det er ingen andre enn vi – folk flest – som kan stoppe dette. Det gjør vi kun ved å vise vår motstand ved å ikke stemme på partier og politikere som bruker slik retorikk. Det er vårt ansvar som borgere og forsvarere av norske verdier.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse