Annonse
- Jeg elsket Linn, sa tiltalte da han vitnet i salen i Nord-Troms tingrett, mai 2017. Den tiltalte 36-åringen var egentlig utvist fra Norge allerede i 2010. Illustrasjon: Anna-Brith Arntsen

Livsfarlig kjærlighet

Siden år 2000 har 138 kvinner blitt drept av en partner eller eks-partner. Kvinner som elsket den som til slutt ble deres drapsmann.

Han skulle ikke vært her sommeren 2016.

Familie, venner, kolleger. De holder hender og omkring hverandre. Av og til må noen gå ut, det blir for tøft. De kommer alltid inn igjen. Med en intens oppmerksomhet om det som foregår i rettssaken i Nord-Troms tingrett der en 36 år gammel mann er tiltalt for å ha drept Linn Olsen Uteng.

Siden 2000 har 138 kvinner og 15 menn blitt frarøvet livet av en partner/eks-partner, ifølge VG. Linn er en i rekken en altfor omfattende statistikk. Ingen liker å bli forlatt, men noen velger å gå til den brutale reaksjonen å drepe den som vil forlate.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse