Annonse

Lokalisering av ny redningsavdeling

Venstre vil ha den nye redningsavdelingen lagt til Bardufoss

■ Fra Arbeiderpartiet i 2008 ved Anne-Grete Strøm Eriksen opprettet og i 2012 ved Espen Barth-Eide befestet Bardufoss flystasjon som hovedbase for Forsvarets helikopter har Troms Venstre arbeidet for å styrke redningsberedskapen mellom Nordkapp og Lofoten ved å bruke Bardufoss flystasjon. Flystasjonen ligger midt i Troms og har ledig infrastruktur etter at H, Frp, Ap, SV og Krf har gjort flystasjonen om til en enskvadronsflystasjon.

■ Vi har skrevet uttalelser til Fylkestinget, den første i 2011 og var forfattere av uttalelsen i 2019 hvor Fylkestinget enstemmig gikk inn for at en ny avdeling av redningshelikoptre måtte lokaliseres til Bardufoss flystasjon. Jeg antar at Fylkesordfører har sett til at denne uttalelsen fra Fylkestinget i Troms er sendt Statsministerens kontor (SMK) og vil bli vektlagt ved regjeringens vedtak om lokalisering av en ny redningsavdeling.

■ Troms og Finnmark Venstre har fått aksept i eget parti og fra egne regjeringsrepresentanter at når en ny redningsavdeling skal opprettes mellom Bodø og Banak skal den lokaliseres til Bardufoss. Vi samarbeider mer enn gjerne med andre partier i posisjon og opposisjon om få lagt den nye redningsavdelingen til Bardufoss slik som et enstemmig Fylkesting har ønsket.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse