Annonse

Lokalisering av ny redningsavdeling

Venstre vil ha den nye redningsavdelingen lagt til Bardufoss

■ Fra Arbeiderpartiet i 2008 ved Anne-Grete Strøm Eriksen opprettet og i 2012 ved Espen Barth-Eide befestet Bardufoss flystasjon som hovedbase for Forsvarets helikopter har Troms Venstre arbeidet for å styrke redningsberedskapen mellom Nordkapp og Lofoten ved å bruke Bardufoss flystasjon. Flystasjonen ligger midt i Troms og har ledig infrastruktur etter at H, Frp, Ap, SV og Krf har gjort flystasjonen om til en enskvadronsflystasjon.

■ Vi har skrevet uttalelser til Fylkestinget, den første i 2011 og var forfattere av uttalelsen i 2019 hvor Fylkestinget enstemmig gikk inn for at en ny avdeling av redningshelikoptre måtte lokaliseres til Bardufoss flystasjon. Jeg antar at Fylkesordfører har sett til at denne uttalelsen fra Fylkestinget i Troms er sendt Statsministerens kontor (SMK) og vil bli vektlagt ved regjeringens vedtak om lokalisering av en ny redningsavdeling.

■ Troms og Finnmark Venstre har fått aksept i eget parti og fra egne regjeringsrepresentanter at når en ny redningsavdeling skal opprettes mellom Bodø og Banak skal den lokaliseres til Bardufoss. Vi samarbeider mer enn gjerne med andre partier i posisjon og opposisjon om få lagt den nye redningsavdelingen til Bardufoss slik som et enstemmig Fylkesting har ønsket.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse