Annonse

Syke- og hjelpepleierne burde fått lønnsøkning!

Ja, godt nyttår nye Senja kommune, eller er det nå det?

Det er nærmest et folkeopprør i den nye kommunen etter at lønnsfesten blant de som skal styre de neste årene ble offentligjort. Kan det være riktig at de er verdt bortimot statsministerlønn ? Ikke det at jeg synes statsministeren fortjener lønnen sin heller, men det er en annen sak.

Synes det var utrolig bra skrevet i Nordlys/Nordnorsk debatt av sykepleier Sissel Klausen som er delt på FB av utrolig mange, og som virkelig setter lys på situasjonen vi er i den nye ”storkommunen”. Det setter litt perspektiv på ting der mange må spare på både materiell til stell av våre gamle og skoler som må spare på skolemateriell bl.a.

Det oppfordres til å stemme når det er valg, og det har jeg vel gjort de fleste ganger, men nå spøker det for min fremtidige deltakelse - det må jeg ærlig si.

Er det noen som har regnet på hva disse ”ubetydelige” lønnsnivåene koster og hva som kunne vært brukt på f.eks skole og eldre (som ser ut til å være en salderingspost) hvis det hadde vært normale lønninger?

Har jeg forstått det riktig at når rådmannslønnen fastsettes, så følger ordfører og alle ledere nedover i rekkene samme prosentvise lønnsnivå? Regner med at de fleste som har jobbet i Lenvik, Berg, Tranøy og Torsken fortsatt jobber i nye Senja kommune, så det er vel ingen besparelser på lønningene så langt, heller det stikk motsatte. Og slik det ser ut, så er det ikke akkurat ubetydelige lønninger i toppen.

Personlig så synes jeg bl.a syke- og hjelpepleiere burde fått lønnsøkning, det er ikke akkurat en lett jobb de gjør og mange ganger sliter de med å strekke til.

Synes det står respekt av han unge ordføreren lengre sør i landet som gav avkall på en del av sin høye lønn og mente at det var helt riktig.

Enn hvis ordføreren gikk foran med et godt eksempel og sa: ”Jeg gir avkall på f.eks kr 250.000,- av min årslønn og oppfordrer de andre å gjøre det samme”

Tror ingen hadde sultet allikevel - om lønnen var på rett under millionen, og da hadde det nok blitt en mer positiv start på 2020 og nye Senja kommune.

Jeg tenker at det er veldig lurt å ha folket med seg og ikke mot seg, for det ble en dårlig start så langt. Tror ikke det er lurt å tie dette i hjel av de som styrer, men heller løfte det opp.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse