Annonse
HJELPER TIL: Rune Madsen er daglig leder i maskinentrepenør-firmaet Roald Madsen AS som blitt en av hovedsponsorene til Tromsø Idrettslag, og har bidratt med mange millioner til klubben de siste årene. Foto: Yngve Olsen

Lytt til Madsen

Rune Madsen er daglig leder i maskinentrepenørfirmaet Roald Madsen AS med adresse i Tromsø. Firmaet er en stor suksess, og Madsen er derfor en mann det er vel verdt å låne øre til.

I et intervju i Nordlys sist helg kom Madsen – som må sies å være en stor tromsøpatriot blant annet gjennom sin rause støtte til Tromsø Idrettslag - med sine ærlige betraktninger om situasjonen for næringslivet i byen.

– Tromsø er, i alle fall i min verden, den beste byen å være i. Men det er blitt så mye negativitet i Tromsø. Det er veldig synd. Derfor har vi begynt å flytte sponsingen, som gjør at vi sponser andre plasser og sprer det ut fra Tromsø, sier Madsen.

Han er slett ikke fornøyd med utviklingen i Tromsø, og hevder bedriften hans har gått glipp av oppdrag for 900 millioner kroner i Tromsø det siste året. Derfor vil han sende tydelige signaler.

Madsen sier at hans inntrykk er at negativiteten og nei-kulturen begynte å blomstre i Tromsø for noen år tilbake.  Han har nå halve omsetningen sin i Bodø.

Det er liten tvil om at mange i næringslivet ser det på samme måte. Men i deler av Tromsø-politikken velger man simpelthen å ignorere dette. 

For eksempel er SVs Pål Julius Skogholt en av de som i det siste har fremhevet at kommunen er svært næringsvennlig, selv om inntrykket hos de som har skoene på er et annet.

Når sentrale næringsdrivende med stor omsetning gir slike signaler som Madsen gjør, bør det være en vekker for Tromsø.

Det er ingen god ide å barrikadere seg på rådhuset i den tro at disse oppfatningene ikke har rot i virkeligheten. Vi anbefaler kommunen å ta dette på dypt alvor. Tromsø trenger et helt annet og mer offensivt fokus når det gjelder næringsutvikling. Stikkordet er dialog og samhandling. Ikke minst er det akutt behov for en arena som binder sammen ulike miljøer i byen.

Hva er Tromsøs behov og hvordan skal man sikre at byen og det private næringslivet kan fortsette veksten etter at Covid-19 er over? Det er en oversikt politikere, byråkrater og næringsliv bør ha i ryggmargen. Og det bør i allefall til en viss grad være basert på en felles forståelse.

Mange ser at tiden er overmoden for slike initiativ, og at personer som Madsen er en viktig stemme, men hittil har det blitt med praten og skuldertrekk fra skiftende politiske regimer i Tromsø. Slik kan det ikke fortsette.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse