Annonse
DYRT: Tor Egil Indahl synes 20 kroner literen høres voldsomt ut. Men det kan bli prisnivået neste år, når drivstoffavgiften blir 1 krone og 6 øre dyrere per liter. Foto: Linn Bertheussen

Må si ja til økt drivstoffavgift i Tromsø

En økt avgift er ikke til å unngå.

Fordi byvekstavtalen strandet, som en følge av Frps motstand, er det fristende å kalle den kommende økte avgiften for «Bjørn Gunnar Jørgensen-avgifta».

Administrasjonen i Tromsø kommune har foreslått å øke drivstoffavgiften til 212 øre per liter. Det er en dobling av dagens avgift. Politikerne i posisjon vil med høy sannsynlighet stemme for en slik økning. Det varslet de også i sin erklæring etter valget.

En økt avgift er ikke til å unngå – og er nødvendig i Tromsø kommune i dagens situasjon der man ikke har en byvekstavtale.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse