Annonse
At SIVA nå trekker seg ut av Næringshagen, betyr ikke at Målselv kommune skal kaste inn håndkledet, kvitte seg med næringsutvikling videre på Rustahøgda, og bruke 100.000 kroner på å bygge opp en større administrasjon på Finnsnes, skriver Lars Nymo. Foto: Målselv kommune

Målselvpolitikere – tenk dere om!

Kanskje har eks-rådmann og eks-næringssjef med sterk tilhørighet til Finnsnes de siste årene - ubevisst eller bevisst - hatt mye av sin tankevirksomhet knyttet til Finnsnes/Senja.

Etter å ha vært borte fra lokale nyheter i 14 dager, er jeg nå blitt kjent med at formannskapet har besluttet å si ja til Senja Næringshages hjelp i utviklingen av næringslivet i Målselv, mot en foreløpig årlig avgift på kr 100.000,- Dette et trist lesing for en tidligere ordfører. Som sammen med William Engseth, Alf Bjerknes, daværende Invenia sjef Terje Vold, og sjef Bardufoss flystasjon Arestøl, kjempet en drabelig kamp for å få departementet til å velge Målselv og Bardufoss  som etableringssted for en få næringshager i Nord-Norge på det tidspunkt. Og det klarte vi.

Resultatet ble et praktbygg på Rustahøgda, med stor aktivitet i mange år. At SIVA nå trekker seg ut av Næringshagen, betyr ikke at Målselv kommune skal kaste inn håndkledet, kvitte seg med næringsutvikling videre på Rustahøgda, og bruke 100.000 kroner på å bygge opp en større administrasjon på Finnsnes.

Hva er status i Bardufossområdet i dag?

I tillegg til et prektig næringsbygg, har Rustahøgda utviklet seg til et komplett og kompakt senter for utdanning, idrettsaktiviteter og store idrettsarrangement. Her er en nyrenovert ungdomsskole, en ny, stor flott videregående skole. Storhall for fotball og friidrett, et ski - og skiskytteranlegg som man må reise milevis for å finne maken til. Og midt oppi disse nye fasilitetene ligger ”spa” anlegget  Polarbadet. Og et steinkast unna ligger Bardufoss Sentralskytebane med stor aktivitet for utøvere i alle aldersklasser. I Heggelia ligger Istindportalen som er kommunens storstue og det største kulturhuset mellom Tromsø og Harstad. Og midt oppi alt dette ligger Bardufoss flyplass med daglige avganger til landets hovedflyplass Gardemoen.

Videre bygges det nå som aldri før på Bardufoss. I sentrum er et nytt flott leilighetsbygg nettopp tatt i bruk, og i løpet av året blir enda et slikt bygg ferdigstilt. I Krokbekken Panorama har det vært en fenomenal utvikling av nybygg de siste to årene, og enda flere kommer. Målselv Maskin er i full sving med å utvide boligfeltet. Forsvaret har fått opp et praktbygg i milliardklassen for vedlikehold av helikoptere. Her er det mange arbeidsplasser med høy kompetanse. I tillegg så planlegger nå Patria Helicopters AS Norge å etablere sitt hovedanlegg på Bardufoss med mange nye spesialiserte arbeidsplasser.

Og så velger altså Målselv kommune å bruke 100.000 kr til en administrasjon som skal gi bistand til Målselv i næringsutviklingen videre? Dette er for meg helt uforståelig, og jeg foreslår at dere utsetter denne saken i kommunestyremøtet i februar, og avventer hva den nye rådmannen og en ny næringssjef kommer opp med.  Den nye rådmannen kommer med blanke ark, og tar familien med seg. Dermed blir han raskt knyttet til Målselv, og hvis Kjell Furu fra Målselv tar jobben som næringssjef med den kompetansen han har fra næringslivet i Lofoten, så må det bli spennende å administrere næringsvirksomheten i framtida fra Målselv, og særlig med 100.000 kroner årlig til dette arbeidet internt i kommunen.

Kanskje har eks-rådmann og eks-næringssjef med sterk tilhørighet til Finnsnes de siste årene -  ubevisst eller bevisst - hatt mye av sin tankevirksomhet knyttet til Finnsnes/Senja. Mye kan tyde på det. Jeg er nå en gang skrudd sammen slik at jeg kaller en spade for en spade.

Lykke til Målselv kommune med ny rådmann og ny næringssjef. Det blir spennende å bo i Målselv de neste årene.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse