Annonse
Når fylkestinget nå skal behandle saken om hvordan fremtidens Nord-Norge skal se ut, så skjer det altså uten fylkesrådets innstilling. Det er mangel på ledelse fra de fremste politiske lederne vi har i Troms, og det er alvorlig, skriver Høyres Benjamin Furuly.

Mangel på politisk ledelse

Vi kan ikke akseptere å ha en politisk ledelse i Troms, som ikke tar ansvar og viser vei i den viktigste saken for dette fylkestinget.

Mandag er fylkestinget i Troms innkalt til ekstraordinært møte. På sakslisten er det bare en sak, regionreformen. Fylkestinget skal etter at regjeringen la frem sin anbefaling til ny regionstruktur i Norge, gi sine innspill til Stortinget. Dette er den viktigste saken som behandles av fylkestinget denne perioden. Likevel har altså ikke fylkesrådet sagt sin mening, men i stedet overlatt det til fylkesordføreren å komme med en innstilling. 

Regionreformen er avgjørende for hvordan Troms skal utvikles i fremtiden. Den er helt avgjørende for hvordan tjenestene til innbyggerne i fylket skal organiseres. Og den er helt avgjørende for hvordan vår landsdel, Nord-Norge, skal utvikles og se ut i fremtiden. Likevel har man en politisk ledelse i Troms som ikke har noen mening. 

Fylkesrådet har stått i spissen for Troms sin håndtering av regionreformen. Uavhengig av hva man måtte mene om jobben som er gjort, så er det klart at det er fylkesrådet som kjenner saken best. Når fylkestinget nå skal behandle saken om hvordan fremtidens Nord-Norge skal se ut, så skjer det altså uten fylkesrådets innstilling. Det er mangel på ledelse fra de fremste politiske lederne vi har i Troms, og det er alvorlig. 

Jeg forstår at det er vanskelig å skulle komme til et omforent syn i fylkesrådet. Jeg forstår det er vanskelig å forene et Senterparti som er konsekvent motstander av enhver sammenslåing, og et Venstre som ivrer for en nord-norsk region. Det er sikkert vanskelig for et Arbeiderparti i valgkampmodus å skulle bli enig med KrF som er arkitekten bak regionreformen på Stortinget. Det er forståelig. Men som øverste politiske ledelse i Troms er det likevel ikke akseptabelt at fylkesrådet ikke har en anbefaling til fylkestinget. Det får man ta konsekvensene av. 

Det er en merkelig seanse vi nå er vitne til, og flaue forsøk på å vri seg unna det ansvaret man har som fylkesråd. Enten så får man finne en enighet, eller så må man ta konsekvensene av uenigheten og gå av. Så ærlig må man kunne være. 

Vi kan ikke akseptere å ha en politisk ledelse i Troms, som ikke tar ansvar og viser vei i den viktigste saken for dette fylkestinget. Det er uakseptabelt.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse