Annonse
Tallmaterialet er pulversiert. Alle andre enn Arbeiderpartiet og regjeringen ser at Andøya Flystasjon blir nedlagt på feil grunnlag, skriver Kjell Gunnar Myrseth. Foto: Forsvaret

Alle andre enn Ap og regjeringen ser at Andøya flystasjon blir nedlagt på feil grunnlag

Når tidligere generaler og admiraler, sammen med offiserer som jobber med dette og som kan dette yrket, sier at det er galskap å legge ned Andøya Flystasjon, bør politikerne lytte. Tallene i PWC og LTP blir pulverisert og nærmest latterliggjort for alle feil.

Martin Kolberg tar bladet fra munnen og utbasunerer at det er med stor skuffelse Arbeiderpartiet taper velgere og at sosialdemokratiet er i fare.

Som arbeidstillitsvalgt har man lært seg til å løse problemer der problemet er. I dette tilfellet er problemet sentralstyret til Arbeiderpartiet og sammarbeidet med regjeringen. Går man lenger inn kommer man til et fåtalls personer som kontrollerer resten av sentralstyret. Er det sosialdemokrati, og bygger det tillit til velgerne?

Arbeiderpartiet “hentet hjem” Espen Barth Eide for å bygge tillit til folket. I hovedsak med forsvarssaken, og LTP. Barth Eide kom inn i valgkampen, satte Huitfeldt til side og så vel alle feil som var i LTP-en. Barth Eide kom med spørsmål, noe som Huitfeldt skulle ha kommet med for over ett år siden, men hun spilte på lag med regjeringen. Nå er vi inne på sosialdemokratiet! I ettertid ble Barth Eide satt til siden og «flyttet» til en annen posisjon, slik tier Arbeiderpartiet tillitsvalgte som snakker ledelsen imot.

Regjeringen, med Høyre i spissen, uttaler fortsatt at LTP styrker Forsvaret.

En styrking er da vitterlig ikke å fjerne kapasitet, noe som nå gjøres over en lav sko i nord.  Bodø flystasjon forsvinner, Andøya flystasjon forsvinner (LTP sier det), Bardufoss flystasjon blir redusert til ikke noe. Korvettene forsvinner og vi reduserer til 4 ubåter. Hæren mister helikopterstøtten og mye av HV forsvinner. Er dette styrking av forsvaret?

PwC-rapporten sier mye om alliert støtte, derfor er det viktig at Evenes bygges opp og Andøya Flystasjon nedlegges. Dette blir bekreftet i LTP. LTP bygger på alliert støtte, altså NATO medlemskapet.

Hvilken alliert støtte er det som skal komme til Evenes? Hærstyrker er det som nevnes i PwC rapporten. Hva med jagerfly? Skal vi ikke få alliert støtte med bruk av jagerfly? Bodø er som sagt nedlagt, Andøya flystasjon nedlegges, og Bardufoss reduseres sakte men sikkert. Her kutter dere - Arbeiderpartiet sammen med Regjeringen - 80 prosent av mottakskapasiteten for jagerfly i nord. Og implisitt sier Arbeiderpartiet at det er greit. Hvor er sosialdemokratiet nå? og ikke minst, hvor er forsvarsevnen?

Når tidligere generaler og admiraler, sammen med offiserer som jobber med dette og som kan dette yrket, sier at det er galskap å legge ned Andøya Flystasjon, bør politikerne lytte. Tallene i PWC og LTP blir pulverisert og nærmest latterliggjort for alle feil.  Fabrikkerte tall, som underbygger Evenes og reduserer Andøya flystasjon, tallene er så hinsides at selv en vanlig mann i gata ser galskapen. Ja, alle andre enn dere og regjeringen ser at Andøya Flystasjon blir nedlagt på feil grunnlag. Er dette sosialdemokrati?

Hvorfor kan ikke Arbeiderpartiet nå si; tallene som regjeringen har fremlagt i LTP er så grundig og solid, at de tåler en ekstern og uhildet gjennomgang. Da lytter Arbeiderpartiet til folket og tilliten skapes i små skritt.

Dere laget en bakdør når LTP ble vedtatt, denne kunne Arbeiderpartiet ha brukt nå ifm. Senterpartiets Dok 8-forslag, som går direkte på tallene som nedla Andøya flystasjon.  Lytt til grasrota og ikke minst Martin Kolberg, og støtt Dok 8-forslaget fra Senterpartiet.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse