Annonse
Er det innbyggerne eller måsene som bestemmer i Tromsø? Fuglene får jo tilsynelatende gjøre akkurat som de vil, skriver Espen Kragh. Foto: Ole Åsheim

Måsemare(d)ritt i Nordens Paris

Det vi husker fra byen er all fugleskitten og måser som gikk til angrep på folk og mat. Ekkelt, er ordet vi finner dekkende for å beskrive vårt inntrykk av byen.

Min kone Janne og jeg besøkte Tromsø i helgen. Været var fint, Mack-ølet kaldt og godt, og alt lå til rette for en fin helg. Så begynte fuglemarerittet. Nærmere bestemt måse-helvetet. Jeg hadde kjøpt et pizzastykke og trodde jeg kunne nyte dette i det fine været. Der tok jeg feil.

Utendørs i Tromsø er det tydeligvis måsene som bestemmer. Jeg hadde knapt kommet ut på gaten med pizzastykket mitt før en Måse angrep meg. Jeg dukket unna, men ble truffet i hodet av fuglen. Men pizzastykket fikk den ikke tak i. Jeg rømte innendørs og spiste pizzaen min, men da bestemte vi oss for å ta en runde i byen som kalles Nordens Paris og studere måsenes fremferd nøyere. Vi ble sjokkerte! Er det innbyggerne eller måsene som bestemmer i Tromsø? Fuglene får jo tilsynelatende gjøre akkurat som de vil.
 
Tromsø kunne sikkert hatt et fint og trivelig bysentrum, men det vi opplevde i helgen var slett ikke noe trivelig. Måsene hadde reir nærmest over alt i byen. Fugleskitten rant nedover husveggene og lå i tykke lag på fortauene. Vi gikk rundt i byen og fryktet vi skulle få føle måsenes vrede på kroppen når som helst, men heldigvis unngikk vi det. Det gjorde ikke en familie på tre som vi observerte. De hadde vært så “dumme” å sette seg på en benk i sentrum for å spise lunsjen sin. Dermed ble de gjentatte ganger angrepet av måsene, selv om de hadde en relativt stor hund ved sin side.
 
Alt i alt skapte måsene et veldig negativt inntrykk av Tromsø. Det vi husker fra byen er all fugleskitten og måser som gikk til angrep på folk og mat. Ekkelt, er ordet vi finner dekkende for å beskrive vårt inntrykk av byen. Vi kommer gjerne tilbake til Tromsø, men da må byen ta et oppgjør med måsene. Skal Tromsø drives på folkets eller måsenes premisser?
 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse