Annonse
KLAR FOR MAKT: Barbara Vögele er klar for å være med og styre Tromsø. Foto: Yngve Olsen

MDG er klare for makt i Tromsø

Helt siden valgkvelden har det ligget i kortene at det blir rød-grønt styre av Tromsø de neste fire årene. Men nå er det offisielt. Rødt blir erstattet med Senterpartiet og MDG som samarbeidspartnere for Arbeiderpartiet og SV.

Nå skal det forhandles om en politisk plattform, og alle partiene bruser med fjærene før de låser seg inn på bakrommet. Det mest sannsynlige er likevel at Gunnar Wilhelmsen blir ordfører, mens Senterpartiets Marlene Berntsen Bråthen blir varaordfører. Det er i utgangspunktet ikke naturlig at valgvinneren Pål Julius Skogholt skal gi avkall på begge disse vervene. Men Skogholt er en dreven og fleksibel politiker. Han vil sørge for at SV får godt betalt for i form av konkret politikk.  

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse