Mange ledere har mye å lære av lederen Per Mathias Høgmo, skriver Erik Otto Evenstad. Foto: NTB Scanpix

Medmennesket Per Mathias Høgmo

Om jeg møtte Høgmo i gata eller på fjellturer senere på året spurte han alltid etter Tore og hvordan det gikk med ham og ba meg hilse.

For noen år tilbake var han trener for Tromsø idrettslag og var vår nabo i Hagaveien. En dag da jeg skulle gå til jobb stoppet han meg og spurte om jeg ville sitte på. Han lurte på hvor jeg jobbet og kjørte meg like godt på jobben. Under kjøreturen kom vi inn på hva jeg jobbet med og vi snakket om livet og om fotball. 

Jeg nevnte da Tore, min entusiastiske og svært fotballinteresserte fetter, som var blitt alvorlig syk og som nå lå på sykehuset, men som likevel valgte å se optimistisk på fremtiden. Noe av det første Tore gjorde i begynnelsen av februar, syk og utmattet etter behandling og med reduserte muligheter for å oppleve sin egen 50-årsdag, var å kjøpe seg et helårs sesongkort for å heie fram fotballklubben i sitt hjerte - TIL - den påfølgende sommeren.

Neste dag banket det på heime i Hagaveien. Det var Høgmo som sto i døren og ba meg levere en fotballskjorte signert av elitespillerne og hele staben og et kort med hilsen fra hele TIL-apparatet med inderlig ønske til Tore om god bedring.

Jeg dro bort på sykehuset og møtte en Tore som ble svært rørt av omtanken fra fotballtreneren som ledet laget han så slik opp til. Om jeg møtte Høgmo i gata eller på fjellturer senere på året spurte han alltid etter Tore og hvordan det gikk med ham og ba meg hilse. Interessen og oppmerksomheten rundt Tore sin skjebne var så ekte og inderlig. Jeg er derfor overbevist om at Tore levde i et helt år på akkurat dette.

Det er alltid viktig for en leder å formidle oppmerksomhet og interesse. Her har mange ledere mye å lære av lederen Høgmo.

I disse dager med stormen rundt landslagstreneren er det på sin plass å ønske medmennesket Per Mathias Høgmo lykke til videre i livet. Han og hans familie fortjener det.

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse