Annonse
MER MAKT: Jarle Heitmann og Tone Marie Myklevoll er begge utvalgsledere i det nye regimet på rådhuset. Utvalgene har nå fått mye mer makt, mens formannskapet nærmest er ribbet for innflytelse. Foto: Torgrim Rath Olsen

Mer makt - mer synlig ansvar

Tromsøs innbyggere må heretter kunne forvente at utvalgslederne stilles til ansvar på en helt annen måte enn i forrige periode. Mer makt, mer synlig ansvar, takk!

Det rødgrønne regimet har innført en byrådsmodell light og sørget godt for seg selv.

Tromsøs politikere har til salt i grøten, i alle fall dersom de tilhører posisjonen. Det viser en oversikt Nordlys har foretatt. Med politikerlønn, styreverv, møtegodtgjørelser og honorar, kan sluttsummen bli pen.

Nå er ikke 691.000 kroner, som er vanlig lønn utenom tilleggene, et enormt beløp for en heldagspolitiker. Det er viktig at våre folkevalgte har et akseptabel lønnsnivå. Vi må ikke stelle oss slik at dyktige folk ikke vil påta seg politiske verv på grunn av lave lønninger. I så måte er toppolitikernes lønninger lite å hisse seg opp over.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse