Annonse
Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix

Frp i nord svikter kysten

Miljøpartiet De Grønne overbevist om at vi har kystfiskere i landsdelen som ville tatt utfordringen med større kvoter på strak

Fremskrittspartiet i Nordland støtter Per Sandberg sitt svik mot kystbefolkningen, og vil nå la trålerne få kjøpe seg fri fra sine forpliktelser for knapper og glansbilder.

Dagfinn Olsen, gruppeleder i fylkestinget forklarer til NRK at han ikke er sikker på om lokalsamfunnene greier å fiske alle kvotene, og om det faktisk vil skape flere filetanlegg enn det er i dag. Derfor har Olsen nå endret syn og vil la trålerne få fiske med god samvittighet.

Miljøpartiet De Grønne (MDG) mener at løsningen for norsk fiskeindustri ligger i å få større andel av fisken fersk til kai, og er overbevist om at vi har kystfiskere i landsdelen som ville tatt utfordringen med større kvoter på strak arm. Moderne båter, som kan drifte lenger ut fra kysten og gjerne også ta med levende fisk til land, er fremtidsrettet. Trålere som fryser inn fisken, og sender den til Kina eller Polen er ikke fremtidsrettet.  De Grønne er det eneste partiet som hittil har tatt til orde for å endre kvotefordelingen mellom trål og kystflåte.

Begrunnelsen for at trålerne fikk tilgang til torskekvoter var at de skulle bidra med fisk og råstoff til fiskeindustrien gjennom hele året, og dermed sikre viktige arbeidsplasser og aktivitet på land. Trålere med leveringsforpliktelser har gjennom flere år, unnlatt å forholde seg til de forpliktelsene som var satt som forutsetning for tildeling av kvoter. Det strider mot vanlige menneskers rettsoppfatning, at trålerskurkene nå skal belønnes i form av fjerning av alle plikter og 80% kvote i lomma. 100 millioner er lommerusk, sett opp mot verdien av en evigvarende ressurs og fremtidige næringsmuligheter.

FRP i Nordland viser nå sitt sanne ansikt, og dette bør være en vekker for kysten bare noen måneder før vi skal gå til valg.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse