Annonse
Det ville være betryggende for oss alle om landets justisminister kunne tilkjennegi at han forstår og aksepterer at en kritisk og uavhengig presse er en forutsetning for lov, orden, og demokrati i det samfunnet han skal være med å lede, skriver Ola Solvang.

Mitt liv i Pravda

Ingen journalister blir i dag spurt om de har partiboka i orden, og har de det, blir dette oppfattet som et problem, uavhengig av hvilken farge det har vært på omslaget.

Amundsen vil helst snakke direkte til folket. Trump foretrekker også enveis kommunikasjon.

Den mektige lederen i Finnmark AP likte det ikke. Søkeren hadde ikke partiboka i orden. Gunnar Mathiesen gikk langt i forsøket på å sette en stopper for ansettelsen da saken kom opp i avisas styre.

Mathiesen måtte bøye av, og jeg fikk til slutt journalistjobben i Finnmark Dagblad. En avis som den gang fortsatt hadde formuleringen  «Organ for det Norske Arbeiderparti» i kolofonen.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse