Jeg stiller gjerne til et oppmuntringsmøte i nordlysredaksjonen over budskapet; Nord-Norge går så det suser! skriver Høyres stortingsrepresentant Hårek Elvenes.Foto: NTB Scanpix / Nordlys

Mørketid i Nordlys-huset

Nordlys har en nedarvet motvilje mot å formidle positiv poltikk for Nord-Norge fra Høyre/Frp-regjeringen.

Søkelyset mot Nordlys ensidige journalistikk har falt avisen tungt for brystet. Politiske liktorner og ømme tær smertes. Oddvar Nygård, med fortid i en knallrød politisk leir, og nå kommentator i Nordlys hyler fra sitt tastatur og bedyrer avisens uavhengighet. Han skal ha for forsøket, men det er også alt han skal ha for. Nygård forsøker å gjøre kampvoteringer Høyres nominasjonsmøter til et stort problem. Det er nesten så man for lyst å tilby den gamle ultra sosialist Nygård et medlemskap i Høyre. Utelukkende som en demokrati-innføring. Kampvoteringer er demokratiets adelsmerke.

Nygård lurer på om undertegnede leste Nordlys i oppveksten på Sortland. Et ganske så uinteressant spørsmål sett i lys av at det noen tiår siden. Men spørsmål krever svar. Og svaret er ja. Resultatene fra onsdagsstevnene på Valhall stadion var alltid spennende lesning. Ellers var der lite å hente både av lokalstoff og nasjonalt stoff for en samfunnsinteressert ungdom fra Vesterålen.

Nygård gjør også et nummer av at undertegnede er innvalgt til Stortinget for Akershus. Akkurat som det skulle være diskvalifiserende fra den politiske debatten i Nord-Norge. Det er en styrke for Nord-Norge at nordlendinger innvelges til Stortinget fra fylker utenom landsdelen.  Nord-Norge trenger goodwill, og ikke selvskading fra Nordlys.

Nordlys har en nedarvet motvilje mot å formidle positiv poltikk for Nord-Norge fra Høyre/Frp-regjeringen. Alt har sin forklaring. Overgangsvinduet for nordlysredaktører til sentrale posisjoner i Arbeiderpartiet er vidåpent. Redaktørene Ivan Kristoffersen og Hans Kristian Amundsen har begge vært statssekretærer i arbeiderpartiregjeringer, den sistnevnte på statsministerens kontor, og i dag sekretariatsleder i Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Regjeringens offensive politikk løfter landsdelen. Kjapt kan det nevnes at ventetiden på universitetssykehuset i Tromsø er redusert. Skip flagges tilbake til Nord-Norge som et resultat av en ny maritim strategi. Bevilgningene til samferdsel er økt betydelig. 180 veistrekninger fikk i sommer ny asfalt i Nord-Norge. Nord-Norges andel av landets riksveiinvesteringer er økt fra 14 pst til 20 pst under Høyre/Frp-regjeringen. Kystvakten har langt flere seileingsdøgn i Barentshavet enn under den rødgrønne regjeringen. Byggingen av tre nye kystvaktskip er fremskyndet og oppdraget vil gå til norske verft. Byggingen av ny utenlandsterminal på Tromsø lufthavn er fremskyndet, og 2000 flere lærere får etterutdanning i landsdelen enn under den den rødgrønne regjeringen. Og Forsvarets tyngdepunkt forsterkes ytterligere i Nord-Norge.

Det er trist at svartsinnet sitter så fastgrodd i veggene i nordlysredaksjonen. Å rive den politiske blendingsgardinen er nok en uoverstigelig oppgave. Håpet er dog at noen lysglimt kan trenge gjennom. Jeg stiller gjerne til et oppmuntringsmøte i nordlysredaksjonen over budskapet; Nord-Norge går så det suser!

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse