Nordlys burde sendt en teaterkyndig kritiker til å gi en sakkyndig anmelding av forestillingen. Det hadde den absolutt hadde fortjent, skriver Ulf A. Halvorsen. Foto: Emi Kjeldsberg

Musikalen Shrek og Nordlys

Dette er en grov nedvurdering av både Kulturskolen og dens dyktige personell og av de mange skuespillerne som gjennomførte de tre forestillingene.

I helgen (20. og 21. april) har Tromsø Kulturskole gjennomført tre forestillinger med musicalen SHREK for tre fulle hus, med langt over 100 skuespillere i - nær sagt - alle aldre på scenen i Kulturhuset. Fantastisk flotte forestillinger i tilnærmet proffesjonell stil.

Men har Tromsøs største avis besværet seg med å gi forestillingen noen kommentarer ? Ikke til nå, i alle fall. Dette er ynkelig og sårende for alle ungdommene som har arbeidet hardt i flere måneder foran denne flotte forestillingen. Kulturredaktøren bør skjemmes.

Dette skrev jeg i kommentarfeltet i Nordlys sin Facebookside, der de hevder at de gir raske svar på kommentarer. Etter ett døgn purrer jeg og spør om ikke Nordlys har noen kommentar til mitt innlegg. Etter ytterligere ett døgn får jeg svar fra kulturleder Marte Hotvedt,  der hun nevner at Nordlys var til stede og har laget en bildeserie på 69 bilder fra forestillingen - og hun gir meg en link til bildeserien. 

Jeg har sett bildene og det er flotte bilder, men det gis ingen kommentarer. Denne bildeserien er forøvrig bare tilgjengelig på nettet, for abonnenter. Hotvedt skriver også at “Det ser ut til å ha vært en fabelaktig forestilling.” Det har hun forsåvidt rett i, men det indikerer også at hun ikke har sett forestillingen.

Heller ikke har Nordlys funnet dette så interessant at de har sendt en teaterkyndig kritiker til å gi sn sakkyndig anmelding av forestillingen. Noe den så absolutt hadde fortjent.

Dette er en grov nedvurdering av både Kulturskolen og dens dyktige personell og av de mange skuespillerne som gjennomførte de tre forestillingene. Dette er riktignok amatører, men det er sikkert noen av disse som har planer og ønsker om framtidig kunstnerisk virke.

Forestllingen inneholder alt, sang, dans, humor, drama og romantikk, og ble i mine øyne prikkfritt gjennomført. Selv ikke et mindre teknisk problem med at lyset i salen blinket opp og ned en stund, fikk skuespillerne til å falle ut av rollene, som de gjennomførte ubesværet.

Dette er for dårlig, Nordlys. I Bodø har man ambisjoner om å bli erklært som “Kulturbyen i Nord”. Om man i Tromsø fortsetter å nedvurdere byen egne kultuaktiviteter, så synes det som om Bodø vil gå seirende ut av den konkurransen.

 

 

 

 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse