Annonse
Jeg ønsker Sebastian Tounektis lykke til i Glimt og håper at han utvikler seg slik at han en gang i framtiden kan finne det interessant å spille for TIL, skriver TIL-supporter Albert Kristensen. Foto: David Nyvoll

Nå føler jeg at Tromsø IL dummer seg ut

Uttalelser i offentligheten om skittent spill og represalier mot selgende klubb føyer seg inn i rekken av hvordan en uprofesjonell klubb takler nederlag.

Jeg har så lenge jeg kan huske vært TIL-supporter. Men mange ganger har det vært hardt å stå fram som dette. Spesielt var det vanskelig i en periode på 1990-tallet da jeg bodde i Bodø og Harald Aabrekk falt som en dau sild av en dytt fra Glimts fysioterapeut Truls Klausen i en kamp mellom lagene på Aspmyra 16. mai i 1995. Hendelsen overskygget det faktum at TIL vant kampen 2-1 og jeg følte meg ganske liten i Bodø etter skuespillet til Aabrekk.

Med nytreneren Terje Skarsfjord slo TIL Glimt i cupfinalen i 1996. Igjen kunne jeg føle stolthet over klubben og Terje Skarsfjord fremsto som en av de dyktigste og mest sympatiske trenerne TIL har hatt.

Men nå føler jeg skam igjen. Det gjør jeg fordi TIL fremstår som en særdeles dårlig taper etter at Sebastian Tounektis valgte Glimt framfor Tromsø IL.

Selv om sesongen 2019 var en trist affære, var det nesten verre å se hvordan klubben taklet motgangen. Evalueringen av sesongen resulterte i avgangen til sportslig leder, mens Valakari beholdt jobben. Etter min mening var dette å rette baker for smed.

Nå fremstår TIL-ledelsen igjen med så uprofesjonelle holdninger at man nesten ikke kan tro at det er sant. Jeg har ikke detaljkunnskap om overgangssaken Tounektis og uttaler meg derfor hvordan TIL fremstår sett utenfra. Det syns jeg også TIL-ledelsen burde tenke på langt oftere enn det som synes å være tilfelle.

Jeg forutsetter at det juridiske grunnlaget for avtalen mellom Glimt og TUIL er tilstede. Hvis det er slik at TIL mente at de hadde en muntlig avtale om overgang og ikke hadde låst denne skriftlig, så er det uprofesjonelt av TIL

Det faktisk slik at Glimt i alle faser, både sportslig og administrativt, fremstår som mer profesjonell enn TIL

For det første er det åpenbart at Glimt sportslig er mer attraktiv for en ung spiller enn TIL fordi de spiller på et nivå høyere enn det TIL gjør i sesongen 2020.

For det andre har trenerteamet i Glimt sesongen 2019 benyttet og videreutviklet unge spillere som har tatt nye karrieresteg.

For det tredje har unge spillere som har forlatt TIL sagt at de fikk manglende oppfølgning av trenerteamet og måtte finne ut av ting selv, ref. uttalelse fra Marcus Holmgren Pedersen. 

For det fjerde har Valakari uttalt at det ikke var hans ansvar, men Jonas Johansens oppgave å utvikle de unge TIL-spillerne. Talentutvikling i TIL sorterer dermed ikke under hovedtreneren.

Det jeg føler mest skam med er hvordan TIL-ledelsen takler nederlaget over tapet av Sebastian Tounektis til Glimt. Uttalelser i offentligheten om skittent spill og represalier mot selgende klubb føyer seg inn i rekken av hvordan en uprofesjonell klubb takler nederlag.

Midt oppe i nederlaget burde klubben se fremover og tenke hvordan de igjen kan fremstå som den mest attraktive klubben i nord. Det gjør man ikke ved å sjikanere prosesser der spillere velger bort TIL. Hvis jeg var Tounektis, ville jeg ha tenkt meg om to ganger før jeg ved en senere anledning skulle velge å gå til Tromsø Idrettslag.

I bykampen mellom Tromsø og Bodø burde man i Tromsø slå seg på brystet over at Glimt må til Tromsø for å hente spillere som kan gjøre Glimt til toppklubb. Jeg ønsker derfor Sebastian Tounektis lykke til i Glimt og håper at han utvikler seg slik at han en gang i framtiden kan finne det interessant å spille for TIL.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse