Annonse
Foto: Oddgeir Isaksen

Nå er det jammen ta nok !!!

Så da er det bare en ting vi som ikke bor i Alta kan gjøre. Vi må gjøre vårt for at det ikke blir flere innbyggere i Alta, eller enda bedre, vi må sørge for at det blir færre.

Etter å ha fulgt sykehusdebatten og debatten om fylkestingsvalget i fra sidelinjen har jeg nå fått nok. Nok av Altaværinger som mener at «kjøttvekta» er det eneste som betyr noe, eller sagt på en annen måte: Det er makta som rår, sunn fornuft og demokratiske spilleregler har ingen betydning, det eneste som betyr noe er at innbyggerne i Alta får det best mulig. Hvordan det står til i resten av fylket spiller ingen rolle.

Så da er det bare en ting vi som ikke bor i Alta kan gjøre. Vi må gjøre vårt for at det ikke blir flere innbyggere i Alta, eller enda bedre, vi må sørge for at det blir færre. Vi må enkelt og greit innføre en handelsblokade, i ordets videste forstand.

Skal vi handle noe så gjør vi det lokalt, får vi ikke tak i det lokalt så handler vi det i en nærliggende kommune. Om vi ikke får tak i det på annet vis så bestiller vi det på nett. Skal vi ut å reise, så reiser vi ikke fra Alta. Lakselv kan i mange tilfeller være et utmerket alternativ for oss i vest. Blir vi henvist til spesialist innenfor medisin i Alta, så forlanger vi å bli henvist til et annet sted.

Uansett hva det gjelder, prinsippet er det samme, vi unngår Alta. For hver krone vi bruker i hjemkommunene våre i stedet for i Alta så svekker vi næringslivet i Alta og styrker næringslivet i vår egen kommune.

På den måten så flytter vi penger, arbeisplasser og makt til vår egen hjemkommune. Om du kjører til Alta på shopping, så husk på at du styrker Alta, svekker ditt eget nærmiljø og i neste omgang din egen arbeidplass.

La oss stå samlet, liten tue kan velte stort lass !!! 

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse