Annonse
Foto: Scanpix

Nå vil Frp at dette skal bli lov

Vi kan ikke ha det slik at voldtektsforbrytere slipper unna straff fordi politiet er opptatt med å bøtelegge kjæresteparet som deler en flaske vin i parken.

Forbudet mot nyting av alkohol på offentlig plass vitner om et gammeldags syn på alkohol fra den tiden man helst burde gjemme seg bort for å nyte alkohol.

Alkohol er en lovlig vare, men det er ulovlig å nyte et glass vin i parken eller en kald pils ved sjøen en varm sommerdag. Du blir ansett som kriminell og risikerer bot på flere tusen kroner dersom politiet fersker deg mens du skåler med et vinglass sittende på en offentlig parkbenk i nydelig vær. Forbudet mot nyting av alkohol på offentlig plass vitner om et gammeldags syn på alkohol fra den tiden man helst burde gjemme seg bort for å nyte alkohol.

Fremskrittspartiets Ungdom mener at så lenge man ikke er sjenerende for andre mennesker er det helt uproblematisk å nyte et glass vin eller en pils i parken. De aller fleste av oss har et sunt forhold til alkohol og kan kontrollere egne handlinger.   

Det hersker ingen tvil om at mange nordmenn bryter denne loven når gradestokken passerer 20 varmegrader uten at det medfører bråk eller vold. Fremskrittspartiets Ungdom mener imidlertid at det er mer alvorlig med kriminelle som begår seksuelle overgrep, raner bestemor eller selger dop til mindreårige. Sommermånedene er høysesong for både voldtekt og parkpils.

Vi kan ikke ha det slik at voldtektsforbrytere slipper unna straff fordi politiet er opptatt med å bøtelegge kjæresteparet som deler en flaske vin i parken. Forbud mot parkpils er misbruk av politiets ressurser.

«Man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill, og for øvrig kan man gjøre hva man vil», skriver Thorbjørn Egner i barneboken «Folk og røvere i Kardemomme by» og bør være til inspirasjon for norske politikere.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse