Annonse
Vi burde innføre et regelverk som sier at dersom man deltar i trening, har kontakt med terrornettverk, eller viser støtte økonomisk, skal konsekvensen være at man mister alle velferdsytelser fra Norge og passet må inndras, skriver FrPs Helge André Njåstad. Illustrasjonsfoto: Colourbox

Når bomba smeller er det for sent

Støtter man aktivt opp om terrorister eller deres sympatisører og støttespillere, så skal dette få store konsekvenser.

Terrorister eller støttespillere av disse handlingene må straffes. Dersom man gir et så klart uttrykk for at man misliker vår vestlige kultur at det er truende, da fortjener du heller ikke godene fra det norske samfunnet. Støtter man aktivt opp om terrorister eller deres sympatisører og støttespillere, så skal dette få store konsekvenser.

I lys av terroren i Manchester har jeg gått noen runder med meg selv og tenkt hva kan jeg gjøre for å ytterligere forhindre at dette skjer i Norge. Gjerningsmannen i Manchester hadde angivelig vært på jihad-trening i Libya, samtidig som han var bosatt i England. For meg blir dette fryktelig feil. Denne mannen har nytt godt av beskyttelse og ytelser fra England, mens han har brukt penger og tid på å planlegge, og gjennomføre det grusomme angrepet mot samme land. Jeg mener vi må gjøre alt vi kan for å stoppe disse menneskene før det går så langt at de begår slike handlinger.

Jeg mener vi nå bør gjøre om regelverket vårt. Terrorsympati som er truende må få konsekvenser. Vi burde innføre et regelverk som sier at dersom man deltar i trening, har kontakt med terrornettverk, eller viser støtte økonomisk, skal konsekvensen være at man mister alle velferdsytelser fra Norge og passet må inndras.

Dette vil være med på å trygge Norge, men det vil også virke forebyggende på den måten at færre velger å ta kontakt med slike nettverk, og deretter bli dratt inn i det.

Vi skal ha nulltoleranse for slik kontakt, i alle fall når det er personer som mottar støtte fra den norske stat.

Når bomben sprenger er et for sent, vi må komme på banen helt fra start, og dette er måten å strupe mange terrorister ved fødselen av.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse