Annonse
Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Foto: Vidar Ruud, ANB/Arkiv

Når gode råd er dyre – eller bare et lite nettsøk unna

Og hva var det som skjedde som gjorde at kronprinsessen brøt kontakten?

Kronprinsesse Mette-Marit har erkjent og beklaget for sin kontakt med den nå avdøde milliardæren Jeffrey Epstein, etter at Dagens Næringsliv avslørte at Norges kommende dronning møtte sexforbyteren flere ganger mellom 2011 og 2013.

- Jeg ville aldri hatt noe med Epstein å gjøre dersom jeg hadde vært klar over alvorlighetsgraden av hans kriminelle handlinger. Jeg burde undersøkt Epsteins fortid nærmere, og beklager at jeg ikke gjorde det, sier kronprinsesse Mette-Marit i en uttalelse sendt fra slottet til DN.

Men kontakten ble brått avsluttet i 2013, da prinsessen opplevde at milliardæren brukte forbindelsen med henne overfor andre personer.

Hva det var som skjedde, er ikke lett å bli klok på.

Epstein hadde på tidspunktet kronprinsessen innledet kontakt med ham, tilstått og var dømt for seksuelle overgrep i 2008.

Det er tydelig at Epstein har hatt forbindelser med en rekke prominente kjendiser. Å knytte seg til de kongelige, var en av hans strategier for å renvaske sitt navn etter dommen i 2008. Seinere ble han siktet for blant annet menneskehandel og flere overgrep.

At kronprinsessen og andre kongelige ikke tok nødvendige forhåndsregler for å beskytte seg selv i kontakt med Epstein, framstår som utrolig.

Nå pekes det på rådgiverne til kronprinsesse Mette-Marit. Det har kommet fram at kronprinsessen ble introdusert til Epstein av noen utenlandske venner. Hvem disse vennene er, sies det ingenting om.

Kronprinsessen kan uansett ikke skyve ansvaret over på Slottet. Det er like lett for henne å google bekjentskaper, som for rådgiverne. Eller vanskelig, slik det virker som det var.

Kronprins Haakon har meldt at kronprinsessen er lei seg. Det er vel og bra. Det er trist at vår egen kronprinsesse pleide omgang med mannen.

Det er likevel for mange spørsmål som fortsatt er ubesvart i denne saken.

Hvor traff kronprinsessen Epstein? Hva gjorde de? Hva pratet de om? Og hva var det som skjedde som gjorde at kronprinsessen brøt kontakten?

Enhver annen representant for det norske folk ville måtte svare på disse spørsmålene. Det virker som om norsk offentlighet nøyer seg med at Kongehuset slipper unna med å bare si «beklager». Det holder ikke. Kronprinsessen må utdype sin kontakt med Epstein.

Kongehuset har allerede et tynnslitt omdømme. Denne situasjonen skaper et inntrykk av et jetset-liv, som står fjernt fra det folket de representerer.

Nordlys sine lederartikler blir skrevet av mediehusets redaktører og faste kommentatorer. Gruppen ledes av politisk redaktør.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse