Annonse
SLÅTT AV: Fra 1. september ville Nordreisa kommune ikke lenger drifte gatelysene langs E6 og fylkesveiene i kommunen. Verken fylkeskommunen eller vegvesenet har så langt planer om å ta over driften. Bildet er tatt på fylkesvei 865 på Storslett. Arkivfoto. Foto: Øystein Solvang

Når mørket senker seg over Bakvendtland

Jeg har nettopp blitt fortalt at jeg bor i en pionerkommune! Og jeg er ikke så reint lite stolt av det! Det er faktisk den første mørklagte kommunen du kommer til når du kjører E6 nordover.

Vi er så innovative at vi er den første kommunen i fylket, ja kanskje i hele landet, som stenger ned gatelysene til store deler av befolkninga!

Vi er så nytenkende at vi prøver å presse befolkninga foran oss når vi vil at andre skal betale ei regning vi alt for lenge har betalt sjøl!

Vi er så nyskapende at før vi i det hele tatt har fått dialog med de som VI mener har ansvaret, så slukker vi lysene ved alle fylkeskommunale og statlige veier i vår langstrakte kommune.

Vi er så suverene i vårt virke at vi har latt være å informere befolkninga om det vi nå har gjort. Når saken på uprofesjonelt vis omtales i media må vi dog komme med et minimum av info på kommunens hjemmeside.

Vi er så storslagent strategisk at alle henvendelser om belysning, trafikksikkerhet og barns trygghet på skolevei viser vi direkte til Statens vegvesen og Fylkeskommunen.

Vi er så kreative i kommunal sparing at vi lar ei frustrert befolkning og bekymrede foreldre gjøre jobben med å presse fram ei løsning der veieier må betale regninga for lysene til våre borgere!

Vi er så idérik at sjøl om vi har et parti sentralt i kommunestyret som har programfesta at det skal være lys i distriktene, så slokker vi lysene likevel!

Vi er så «kjærringa mot straumen» at selv om dagens storting går for en politikk der oppgaver skal desentraliseres, så er vi så forut for vår tid at vi likevel tilbakefører våre oppgaver til de sentrale myndigheter!

Vi er så framtidsretta at vi mener at staten og fylkene med den største selvfølge skal overta ansvaret for gatelys kommunene i alle år har hatt ansvaret for!

Jeg bor i en pionérkommune! Der har mørket senka seg. Vi får bare håpe at våre politikeres kreative nytenking ikke medfører personskader eller det som verre er.  Det er ikke en pioner verdig.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse