Annonse
Hæren har ikke noe konsept for bruk av helikopter”, ”Hæren baserer seg på belte- og hjul- transport” og ” Hæren forringes IKKE ved bortfall av dedikert helikopterstøtte”, hevdet forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen i et TV-2-innslag. Pål B. Nygaard savner dementi og korrigering. Foto: Jostein Hestdal, Forsvaret

Når skal Forsvarsjefen dementere og korrigere?

Når skal Forsvarsjefen dementere og korrigere sine famøse kommentarer om bortfall av dedikert helikopterstøtte til Hæren?

Jeg reiser spørsmålet reiser fordi du, forsvarssjef Haakon Bruun-Hanssen, i et nyhetsoppslag i TV 2, 10. september 2016, der jeg selv var bidragsyter, kom med følgende salve: ”Hæren har ikke noe konsept for bruk av helikopter”, ”Hæren baserer seg på belte- og hjul- transport” og ” Hæren forringes IKKE ved bortfall av dedikert helikopterstøtte ”.

Hæren fikk anledning til å besvare både spørsmålet om dedikert helikopterstøtte og oppsetningsgrad i forbindelse med at stortingsflertallet ba om ytterligere klargjøringer vedrørende revidert nasjonalbudsjett som snart skal behandles.  Oppdraget ga du og din stab 5. januar, og svarene fikk du overlevert fra hærstaben 10. januar 2018.

Dine lettvinte uttalelser på TV 2, innslaget finnes i denne nyhetssendinga, står i sterk kontrast til det som Hæren svarte pr. 10. januar 2018 som sitt fagmilitære grunnlag.

Du og din stab har bedt om Hærens innspill. Disse har du fått, men vi i Hæren kan ikke se at Forsvarssjefen har korrigert sine misvisende uttalelser i ovennevnte TV 2- innslag.  Forsvarets øverste embedsmann har vel fortsatt et ansvar for å gi egen statsråd korrekt informasjon i en slik viktig sak? Eller har jeg misforstått?

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse