Annonse
Foto: Lina Livsdatter

NEI til dårlig luft, JA til landstrøm!

Nei til Cruise fra fjord mot nord!

Hvorfor skal det landet i verden som har best tilgang på ren elektrisk energi ha slike miljøbomber liggende midt i de mest folkerike strøkene å forurense med tung- og dieselolje? Dette er galskap, her må politikere og alle som har et hjerte for Nord-Norge ta grep! 

Trom Kraft Nett (TKN) har publisert muligheten for å kunne levere ren energi til disse cruisebåtene. Her trengs samarbeid imellom TKN, Tromsø Havn og Tromsø kommune for å tilrettelegge for at Tromsø (Nordens Par(ad)is) blir like miljøvennlig som resten av landet nå prøver å bli. Bergen by har satt stopper for denne type miljøovegrep overfor byens befolkning. 

Jeg har sett nok av disse dampende gamle cruiseskipene ligge til kai i Tromsø sentrum og i Breivika havn en sommerdag med en tykk dis av oljedamp hengende over havna og deler av sentrum! Det lukter ikke bra, og skipene forurenser det mangedobbelte av hva biltrafikken gjør på samme tid. 

Nei, fram med lokale forskrifter og skriv disse om, slik at miljøvennlig ren strøm kan bli leveransen til disse båtene. Det beste hadde faktisk vært å nekte båtene med de største utslippene å seile innafor territorialgrensa, og samtidig pålegge de øvrige skipene å koble seg til landstrøm ved kai!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse