Annonse
Per-Willy Amundsen er justispolitisk talsmann for Fremskrittspartiet. (Foto: Ragnar Bøifot, Fremover)

Nei til hijab i politiet

KrFs fungerende partileder, Olaug Bollestad, åpner for å gjøre hijab til en del av politiuniformen. Det tar FrP sterk avstand fra.

I Norge har vi svært høy tillit til politiet. Det skyldes i all hovedsak at politiet oppfattes som en nøytral og upartisk aktør, som ikke skiller på religion og politikk.

Derfor har et politisk flertall, til tross for press fra muslimske miljøer, stått fast på at religiøse symboler ikke har noe i politiet å gjøre.  

Det er skremmende når et partiutvalg i et regjeringsparti og deres fungerende leder, nå vil utfordre de avgjørende prinsippene.

Jeg opplever det heller ikke som noe ønske fra politiet om å åpne for at religiøse symboler skal bli en del av deres jobbantrekk. Snarere tvert imot.

FrP savner derfor at justisministeren kommer på banen og beroliger politiet om at hijab aldri vil bli tillatt som en del av uniformeringen.

Politiet representerer statens maktmonopol. Deres legitimitet er fullstendig avhengig av å fremstå objektivt og religionsnøytrale. Det KrF nå tar til orde for vil raskt kunne føre til økt konfliktnivå, polarisering og mindre respekt for loven.

Allerede i dag ser vi hvordan enkelte grupper har mistet respekt for loven og politiet. En mislykket integreringspolitikk løses ikke ved å ikle politiet islamske symboler, men ved å slå hardt ned på kriminell aktivitet og ansvarliggjøre gjerningsmenn.»

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse