Annonse
SPENT PÅ MOTTAKELSEN: Den 14. september vil bankkunder over hele landet oppleve ny funksjonalitet i sin mobil- og nettbank. I SpareBank 1 Nord-Norge har vi jobbet intensivt mot denne dagen i flere år, og vi er selvsagt spente på mottakelsen fra våre kunder, skriver Ronni Møller Pettersen. Foto: Marius Fiskum

Neste generasjon Bank er her nå – du vil trolig like de nye mulighetene!

Den 14. september vil bankkunder over hele landet oppleve ny funksjonalitet i sin mobil- og nettbank. Endringen består i at du kan samle betalingskonti fra ulike banker på samme flate, enten du foretrekker mobil- eller nettbank.

Kampen om å utvikle de beste løsningene for kundene er intens, og ny funksjonalitet kopieres raskt.

Du kan samtidig utføre betalinger fra de samme kontoene på samme flate. Altså kan du være innlogget hos SpareBank 1 Nord-Norge, og betale fra en konto du har i DNB, eller i en annen bank.

Endringen kommer som en direkte konsekvens av nytt betalingsdirektiv i EU (PSD2). Målet med det nye betalingsdirektivet er å legge til rette for økt konkurranse i markedet for betalingstjenester. Direktivet skal gjøre betaling enklere, billigere og mer effektivt, og sikre at alle land har samme regelverk. Og direktivet skal i tillegg forebygge svindel ved at det stilles en del nye krav til sikkerhet.

I SpareBank 1 Nord-Norge har vi jobbet intensivt mot denne dagen i flere år, og vi er selvsagt spente på mottakelsen fra våre kunder.

Hypotesene ser ut til å være slik;

  • Etter å ha testet den nye funksjonaliteten live mellom de 14 bankene som inngår i Sparebank 1 alliansen i snart ett år er vi nokså trygge på at kundene vil trykke de nye mulighetene til sitt bryst.
  • Konkurransen mellom bankene vil øke. Bankene med den beste mobil- eller nettbanken vil trolig foretrekkes av kundene.
  • Kundene er vinnere.
  • Tiden med varige konkurransefortrinn (ikke bare i finansnæringen) ser ut til å være en saga blott.

Det siste eksemplifiserer utviklingsracet som pågår i finansnæringen for tiden. En trend som ikke ser ut til å avta med det første. Kampen om å utvikle de beste løsningene for kundene er intens, og ny funksjonalitet kopieres raskt. At de globale teknologigigantene (Apple, Google, Amazon og Facebook) for alvor nå beveger seg inn i finansnæringen med sine betalingsløsninger, gjør det ikke mindre hektisk hos de norske finanshusene. Tempoet er høyt, det gjelder å henge med i svingene;

«Do sharks complain about Monday? No. They’re up early. Biting stuff. Chasing shit. Being scary – reminding everyone they’re a freaking shark» :)

(kilde: Ukjent)

Her i SpareBank 1 Nord-Norge kjenner vi samtidig på at vi bare skraper i overflaten av det potensialet som ligger i å utvikle bedre og tryggere tjenester for kundene. Fordi mulighetene som ligger i ny teknologi er så mange og så store.

Derfor investerer vi nå tyngre enn noensinne. Mye av utviklingen skjer i SpareBank 1 Utvikling, som SpareBank 1 Nord-Norge eier sammen med de øvrige 13 SpareBank 1 -bankene. Her jobber vi intenst med å skaffe oss en forståelse av fremtiden – hvor en av suksesskriteriene er å forstå hvilke utfordringer våre kunder opplever i hverdagen. Bare gjennom å forstå dette og samtidig forstå hvilke muligheter som ligger i teknologien vil vi lykkes over tid. Målet er glassklart - vi skal skape en enklere og bedre hverdag for våre kunder. Kall det gjerne neste generasjon bank. Arbeidet er basert på forskning, utvikling og testing for å undersøke hvordan vi med samhandling mellom teknologi og mennesker kan løse våre kunders fremtidige behov.

Til SpareBank 1 Utvikling sender vi i SpareBank 1 Nord-Norge våre aller beste ingeniører, utviklere og analytikere for å jobbe sammen med likesinnede fra de øvrige bankene, fra akademia og fra næringslivet. En unik samling av kompetanse - blant de beste som kan fremskaffes fra norske og utenlandske universiteter er i sving. Gjennom dette samarbeidet har vi i SpareBank 1 Nord-Norge unike muligheter til å ligge helt i front, også i fremtiden.

Vi håper du liker de nye mulighetene som dukker opp i mobil-/nettbanken 14. september!

Hva mener du? Hvordan ser banken ut om 10 år? Skriv gjerne din mening i kommentarfeltet.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse