Annonse
IKKE GÅ - GÅ VIDERE: Styreleder Per Aronsen (til venstre) i TIL Holding dummet seg ut på pressekonferansen da Steinar Nilsen fikk sparken, men dersom han og resten av styret trekker seg, vil det bare gjør situasjonen verre.

Noen må ikke gå

Sannheten er at TIL har et bedre fundament enn på lenge.

Hvis kapteinen forlater skuta i det urolige farvannet, kan det bli stygt. Unødvendig stygt

Han dummet seg loddrett ut på den famøse pressekonferansen på Alfheim sist tirsdag. Det er det ingen tvil om og det vet han selv.  Nå mener enkelte, blant annet avisa iTromsø, at styreleder Per Aronsen i TIL Holding må gå sammen med restene av styret.

Tre av styremedlemmene som var med på å sparke Steinar Nilsen har allerede tatt «ansvar». De trakk seg like før mandagens styremøte - angivelig fordi de ikke kunne stå inne for Aronsens håndtering utad, etter beslutningen som et samlet styre var enig om.

Det er komplett uforståelig at de valgte å trekke seg. Hvis de gjorde det for å berge sitt egen navn og rykte, har de mislyktes fullstendig.  Det eneste de har oppnådd, er å skape enda mer uro i en tid der TIL mest av alt trenger å skape ro.

Nå må alle vi som er glad i TIL bare håpe at Per Aronsen og resten av mannskapet ikke velger samme utvei. For hvis kapteinen forlater skuta i det urolige farvannet, kan det bli stygt. Unødvendig stygt. For sannheten er at TIL har et bedre fundament enn på lenge med tanke på å bygge en bærekraftig klubb - til tross for nedrykksplass og den tragikomiske håndteringen av Nilsen-sparkingen.

Nettopp Per Aronsen skal ha en solid porsjon av æren for at TIL er på rett vei. Den vellykkede, men for de fleste ukjente forretningsmannen fra Honningsvåg, har sammen med administrerende direktør Ulf Johansen stått i spissen for en formidabel snuoperasjon. En klubb som for bare få år siden levde over evne og ble berget fra konkurs av bergensmilliardæren Trond Mohn, er nå i ferd med å få en sunn økonomi til norsk fotballklubb å være.

Klubben har kuttet kraftig i driftsbudsjettet de siste to årene, og vil trolig gå i balanse i 2015 til tross for publikumssvikt. Det er ikke hverdagskost. I samme periode har TIL redusert kostnadene på Alfheim med rundt ti millioner kroner. Det er mye penger for en fotballklubb med en omsetning på omlag 60 millioner kroner.

I tillegg har klubben sikret seg en gavepakke fra Tromsø kommune. Arealene rundt Alfheim blir nå omregulert til boligformål. Det vil gi inntekter  som på sikt vil kunne gjøre TIL gjeldfri på Alfheim. På toppen av dette kan TIL tjene gode penger på arealene som klubben betaler ei krone i året til Trond Mohn for å leie.

Det er ikke bare en forbedret økonomisk situasjon som bør gi framtidstro på Alfheim. TILs ambisjon om å være en utviklingsklubb er i ferd med å få substans. I tett samarbeid med NTG utvikler klubben morgendagens toppspillere. Tør klubben å satse fullt ut på de egenproduserte, nordnorske guttene, vil det gi klubben en helt annen bærekraft enn å lønne tsjekkere og kroater, som er på kortvisitt i Tromsø. 

Jobben med å bygge videre på det gode fundamentet, må ikke ødelegges på generalforsamlingen neste uke. Svaret for Per Aronsen og styret er ikke å gå av, men å gå videre.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse