-At jeg skal kalle meg finnmarking på mine gamle dager kommer nok ikke til å skje, og særlig ikke etter pålegg fra redaktør Jan Eirik Hanssen i Bodø, skriver tromsøværing og Nordlys-fotograf Yngve Olsen Sæbbe. Her er et av hans egne bilder av hjembyen.

- Nord-Norge er et utmerket navn på landets nordligste region!

Plutselig har Nordland fått et desperat behov for å være med i Nord-Norge.

Jeg synes Nord-Norge er et utmerket navn.

Kjære nordlandsinger.

Her har dere stått med ryggen mot Nord-Norge i alle år, og særlig i denne tiden hvor vi i nord har prøvd å finne sammen. Dere har melet egen kake og nektet ethvert samkvem med oss i de nordligste fylkene. Dere har rasket til dere alt som har kommet i deres vei uten tanke på deres ”venner” i nord. Dere har ikke villet ta med ildtang i et samlet Nord-Norge. Dere har ment at dere vil gjøre det best alene og uten nordlendingene Nord-i-Norge. Så langt –greit nok.

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse