Annonse
Utdanningene på Helgeland vil bli mer tilgjengelig for flere søkere når vi samler studentene i Mo i Rana. Nord universitet har som mål at antall studenter Mo i Rana skal være doblet innen fem år, skriver rektor Hanne Solheim Hansen. Foto: Nord universitet

Nord universitet satser på Helgeland gjennom å styrke vår aktivitet i Mo i Rana

Avisa Nordlys fremstiller i sin lederartikkel 24. oktober Nord universitets aktivitet i Mo i Rana uten rot i virkeligheten.

Helgelandsregionen trenger flere sykepleiere og lærere. Derfor lager vi en ny organisering som skal gi flere profesjonsutøvere til arbeidslivet i regionen. Vi skal ta opp 70 studenter på vår grunnskolelærerutdanning i Mo i Rana. Vi vil også ta opp 70 studenter til bachelor i sykepleie i Mo i Rana.

Avisa Nordlys trekker frem Helgeland som viktig industriregion. Nettopp derfor tar Nord universitet opp 40 studenter til bachelor i økonomi, digitalisering og forretningsutvikling høsten 2020. Vi har også en utdanning i MBA i teknologiledelse. Studiested Mo i Rana har et godt forskningsmiljø innen forretningsutvikling, som utdanningene drar stor nytte av. Dette skjer i nært samarbeid med industrimiljøet på Mo.

Utdanningene på Helgeland vil bli mer tilgjengelig for flere søkere når vi samler studentene i Mo i Rana. Nord universitet har som mål at antall studenter Mo i Rana skal være doblet innen fem år. Næringsaktiviteten i Mo i Rana og den sentrale beliggenheten gjør det naturlig å bygge ut både campusstudier og samlingsbaserte utdanninger. Med et stort antall campusstudenter, vil også samlingsstudenter oppleve et aktivt student- og læringsmiljø.

Nord universitet vil med ny studiestedsstruktur styrke Helgeland. Dette gjør vi ved å bygge et sterkt kunnskapsmiljø i Helgelands største by, Mo i Rana. På denne måten ivaretar Nord universitet sitt samfunnsansvar på Helgeland og i nasjonen.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse