Annonse

Nordlys angriper ytringsfriheten

Ved å stenge debatten omkring samepolitikken, gjeninnfører Nordlys politisk kontroll av meninger, det passer dårlig i norsk presse i 2019. Men det fastslår samtidig at Nordlys ikke er fri og uavhengig presse, men overstyres av politiske meninger i redaksjonen og muligens blant sine eiere.

Nordlys stanser debatt om samer og samepolitikk

Debattsidene til Nordlys, har vært et aktivt sted for debatt omkring samepolitikk. Noen hevder samer blir undertrykt, mens andre hevder at samepolitikken i Norge er rassistisk, og ikke demokratisk. Samtidig, foregår en forlengelse av debatten på de redaktørkontrollerte sidene, på sosiale media. Den debatten er ikke fullt så kontrollert, og ikke alltid like mye i tråd med «Vær varsom» plakaten til pressen.

Men, å stanse debatten omkring et såpass kontroversielt forhold som samepolitikken, er et brutalt angrep på ytringsfriheten, og selv om det som kommer frem i de frie ytringer på debattsidene, er det utvilsomt et tilbakesteg til da Nordlys var partiavis nummer EN i Nord Norge, og under full redaksjonell politisk kontroll, noe man i dag benekter er tilfelle.

Når så redaktøren stenger døra for debatter som ikke er i tråd med egen politisk oppfatning, gjør han et feilgrep. Da viser han for all verden, at avisen driver politikk og har tatt sine standpunkt, og for sikkerhets skyld, knebler andre for å hindre den frie meningsytringen.

At det er politisk redaktør, som tar denne avgjørelsen, viser enda sterkere at dette er en politisk avgjørelse.

Når så en avis med en såpass klar politisk profil, velger sensur på sine debattsider, er det som sagt et angrep på ytringsfriheten. Det er politisk knebling av folk med meninger som ikke er i tråd med redaktøren og eiernes meninger, og må av allmenheten oppfattes som en politisk handling.

At man på sosiale media opplever både hatske og diskriminerende kommentarer, er jo riktig, men redaktøren får på ingen måte kontroll over hverken Facebook eller andre sosiale media, og de kommentarer som måtte forekomme der.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse