Annonse
VALGT: Idrettspresident Børre Rognlien under overrekkelse av en kvalitetssikringsrapport, i forbindelse med søknad om statsgaranti og tilskudd til OL/paralympics i Oslo i 2022. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpi

Nordlys bør respektere at norsk idrett vil ha OL

Vi vet ikke hvorfor Nordlys velger personangrep og uriktige påstander i sin lederartikkel.

Nordlys må respektere at NIF-ledelsen må jobbe for det et overveldende flertall på idrettstinget har bedt de om å gjøre

Ta ballen, Nordlys - og ikke mannen!

Vi har registrert at Nordlys er imot OL og Paralympics i Norge i 2022, noe avisen har gitt tydelig uttrykk for på lederplass flere ganger. Vi respekterer selvsagt at avisen har dette standpunktet.

Men det er forskjell på å argumentere for sine standpunkt og imot argumentene våre og det å gå til personangrep på motparten. Det er dessverre det siste Nordlys gjør i sin lederartikkel når de kaller idrettspresidenten og generalsekretæren i Norges Idrettsforbund (NIF) for bermen og ber de gå av.

La oss gjøre det klart: Det er idrettstinget som velger idrettspresident og resten av idrettsstyret. Det samme idrettstinget som med 90 prosent av stemmene har gitt idrettspresidenten og idrettsstyret i oppgave å søke OL og Paralympics til Norge i 2022. To ledermøter på rad, der alle særforbund og idrettskretser er til stede, har bekreftet dette oppdraget.

Senest ble dette gjort i mai i år.

Vi vet ikke hvorfor Nordlys velger personangrep og uriktige påstander i sin lederartikkel når de skal fremme sitt syn, men vi vil ikke at dette skal stå uimotsagt fra oss som har gitt oppdraget til idrettsstyret. Nordlys må respektere at NIF-ledelsen må jobbe for det et overveldende flertall på idrettstinget har bedt de om å gjøre. Nordlys bør også respektere at norsk idrett vil ha OL og Paralympics til Norge i 2022 med norske verdier i høysetet og innenfor de rammer idrettstinget har satt - til felles nytte og glede for hele idrettsfamilien.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse