Annonse

Nordlys gir næring til skepsis og konflikt

Svar på lederen «Støre holder bråket vedlike» i bladet Nordlys 25.03.19:

Det inntrykket lederen i Nordlys tegner av Arbeiderpartiets program- og nominasjonsmøte i Alta gjenspeiler overhodet ikke den oppfatningen jeg og mine partifeller har. Som deltaker på helgas møte sitter jeg igjen med en veldig positiv opplevelse og blir rett og slett forfær over overskriftene i Nordlys. Har vi vært på samme møte?

Det er ingen hemmelighet at det har vært og fremdeles er stor motstand mot sammenslåingen av Troms og Finnmark. Spesielt i Finnmark har det vært tungt å gå til forhandlingsbordet. Men all ære til de, som til tross for sin motstand, har jobbet frem gode løsninger for å gjennomføre en sammenslåing. I Arbeiderpartiet har vi forståelse og respekt for den skepsis spesielt mange i Finnmark føler. Derfor ble det vedtatt at det skal være mulighet for exit dersom folket krever det. Men så kan det jo være at denne tvangssammenslåingen ender opp positivt, så på dette tidspunktet er det for tidlig å spå utfallet.

Fellesmøtet i Troms Arbeiderparti og Finnmark Arbeiderparti ble et godt politisk verksted. Der meninger brytes skapes gode løsninger. Dette er demokratiske prosesser. Det helt vanlig at noen taper og noen vinner. Møtet endte med et felles valgprogram og felles valgliste for fylkestingsvalget 2019. Arbeiderpartiet vil gjennomføre stortingets vedtak selv om vi ikke er enig i tvangssammenslåingen.

Det er synd at Nordlys med sin vinkling av saken bidrar til å øke konfliktlinjene og gir mer næring til den skepsisen folk i Finnmark føler mot sammenslåingen. Har full respekt for medias rolle og at overskrifter skal selge, men forventer også at media tar sitt samfunnsansvar med den makta de besitter. Hvis prosjekt regionreform skal lykkes, så må vi alle være litt ydmyk. Det handler om respekt.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse