Annonse
Arne-Wilhelm Theodorsen står på 9. plass på MDG si liste ved kommunevalget i Tromsø. Foto: Marte Hotvedt

Nordlys-kommentariatet langt uti hengemyra?

Vi som er i MDG mener at vi har en aktiv og god næringspolitikk for Tromsø; en politikk som også møter de utfordringene som klima- og miljøkrisa innebærer.

I artikkelen «Næringsfiendtlige MDG» i Nordnorsk debatt blir Miljøpartiet De Grønne angrepet av kommentator Tone Angell Jensen, hvor hun prøver å tegne et bilde av MDG i Tromsø som et næringsfiendtlig parti.  I artikkelen henviser hun også til vårt (altså MDG Tromsø)  program som hun mener er urealistisk og fullt av uoppnåelige ønsker.

Tone Angell Jensen skal sjølsagt få lov til å mene hva hun vil om MDG Tromsø og om vårt lokale program.  Men når hun først refererer til programmet burde hun kanskje også nevnt at det har et fyldig avsnitt om lokal næringspolitikk;  om krav til næringslivet, om muligheter for næringslivet og om hvilke rammevilkår kommunen kan gi næringslivet for at de kan utvikle seg og stå for god verdiskapning i kommunen vår.

Vi som er i MDG mener at vi har en aktiv og god næringspolitikk for Tromsø; en politikk som også møter de utfordringene som klima- og miljøkrisa innebærer.

Utgangspunktet for kommentaren er at MDGs førstekandidat i Tromsø har lagt ut et bilde av det planlagte Arctic Center (bakke og hyttelandsby i Håkøybotn) med sterk kritisk holdning til hva det kan bety for natur- og friluftsmangfoldet i Tromsø.  Også her står sjølsagt Tone Angell Jensen fritt til å mene hva hun mener, men også her burde hun ha satt seg litt nærmere inn i sakene før hun hamrer løs.

I november 2018 vedtok kommunestyret i Tromsø en såkalt KME-plan (Klima- , miljø- og energiplan) og i tiltak 3.12 står det: «Tromsø kommune skal ikke tillate ytterlig nedbygging av våtmarksområder.» Håkøybotn er et svært viktig våtmarksområde i Tromsø kommune. Det er også et meget viktig utfartsområde for kommunens innbyggere; både for barn, ungdom og voksne. Ei utbygging av hyttelandsbyen i Arctic Center vil være et stort inngrep, så stort at det vil ødelegge hele våtmarksområdet; en helt vesentlig del av naturmangfoldet i kommunen.

Når Tone Angell Jensen nå angriper MDG for å ha klare synspunkter på dette, så burde hun kanskje også ta med seg resten av kommunestyret i sin kritikk av hvilke klare føringer som det skal være i forvaltninga av natur- og friluftsområder i kommunen. I motsetning til henne setter jeg – og mange andre også- stor pris på at kommunestyret i Tromsø evner å se saker i den store sammenhengen og se til at man ikke bare snakker pent om natur- og friluftsmangfoldet i kommunen, men også vedtar viktige prinsipper for hvordan dette skal forvaltes.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse