Annonse

Nordmenn, krig og lykkejegere

Jeg klarer aldri å slutte å forundre meg over Per Willy Amundsens skråsikkerhet og innvandrerfiendtlige holdninger, skriver SVs Johnny Kristiansen.

I Frps verden er det oss selv først som sist.

Jeg klarer aldri å slutte å forundre meg over Per Willy Amundsens skråsikkerhet og innvandrerfiendtlige holdninger. Frp- eren beskylder igjen venstresida for føleri og kunnskapsløshet i innvandringsdebatten.

Mener virkelig PWA at alle andre enn Frp var styrt av følelser og Frp av kunnskaper også da kommunestyret i Harstad, hans heimby, diskuterte boligsituasjonen og vedtok å si ja til syriske flyktninger etter at jeg fremmet en interpellasjon om saka i junimøtet? En ganske drøy påstand! I debatten påstod Frp- representanter at innvandrere får høyere pensjon enn andre nordmenn, gratis førerkort og sniker i boligkø. Kunnskapsbasert politikk? Nei, Frps såkalte innvandringspolitikk er i alle fall lokalt basert mest på fordommer, generaliseringer, og ren løgnpropaganda. Vet ikke Frp hva som skjer i Syria? Å sverte krigsflyktninger som lykke- og velferdssnyltere i en situasjon der et helt folk er internt fordrevne eller på flukt er faktisk helt motbydelig.

Tenk deg hvis en brite eller svenske hadde snakket ned norske sjømenn eller motstandskjempere som søkte hjelp på en slik måte i 1943. Tenk deg hvis de gjorde det samme i 1944 og 45 om evakuerte folk fra nedbrente Finnmark og Nord- Troms! Hvem gjorde vel det da!?

Nei, hovedfokus for syriske flyktninger er nok å overleve, komme bort fra borgerkrigens helvete og skape ei framtid for seg og barna. Et bedre liv og lykke, hvem jager vel ikke etter det! Det er krigen som skyver dem ut av heimlandet, ikke generøse velferdsordninger som trekker dem hit.

Tenk om vi skulle si til AUF- erne som ble utsatt for BBs grusomme terrorhandlinger at vi ikke hadde råd til å hjelpe dem, at vi lot familien og nærkommunen alene  hjelpe dem uten at storsamfunnet skulle bidra. En vanvittig tanke, men ei relevant sammenligning. Når katastrofe og krig rammer må vi hjelpe solidarisk til uansett. Vi må ikke tåle den urett som ikke rammer oss selv. I Frps verden er det oss selv først som sist.

PWA evner ikke å forstå hvorfor syrere på flukt kan reise gjennom «fem fredelige land» og absolutt vil til Nord- og Vest- Europa. Kan hende bør han følge bedre med på nyhetene og ta seg et lynkurs i europeisk kultur og samfunnsgeografi, før han sier mer. Hellas, Makedonia, Serbia, Romania og Ungarn. Hvorfor stopper ikke alle der? Der kan de vel leve i fred og fordragelighet i velorganiserte, gjestfrie demokratiske velferdssamfunn? Rasisme og fremmedfrykt eksisterer vel ikke der? Arbeid vokser på trær? Hvorfor dro vi nordmenn forresten til USA og Canada; og ikke Jamaica og Mexico?

IS skal ha utplassert 4000 mann i Europa. Når påstanden kommer fra PWA regner jeg med det er basert på konspirasjonsteori a la Sions vise protokoller. Hvem er kilden hans? PWA mistenkeliggjør alle syriske flyktninger. Det er ganske motbydelig. Hensikten synes å være å spre fremmedfrykt og innvandrerfiendtlighet. Han driver propagandakrig mot ikke- vestlig innvandring.

PWA fikk munnkurv av Siv Jensen etter 22. juli. Nå er karantenetida definitivt slutt. Som Per Sandberg drar han innvandringskortet når meningsmålingene  er dårlige og et valg er like om hjørnet.

PWA synes ikke å vite om den uverdige vente- på –at- livet –skal- gå- videre- situasjonen mange flyktninger befinner seg i når reisen stopper opp i for eksempel Tyrkia. Min samboer har fortalt meg om sine opplevelser fra 1988; et år i Ankara med tre barn; hvorav en baby. Tror han skolegang og helsetilbud fins for utlendingene? Nei, selv om ventetida på et norsk mottak kan oppleves som et fengsel og passivitet er stikkordet, er dette langt verre.

Å reise til Europa er for denne gruppa er i praksis forbudt. Parti som Frp bidrar til den fastlåste situasjonen der menneskesmuglerne sitter med trumfesset. Men når det virkelig gjelder og internasjonal solidaritet er påkrevd viser det norske folk seg fra si beste side og nekter å følge Frps egotrip. Det er håp!

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse