Annonse

Norge skal ikke eksportere terror

Det brutale terrorangrepet i Christchurch, New Zealand, ligner mye på det angrepet Norge rammet av i 22. juli 2011, utført av den norske terroristen og høyreekstremisten Anders Behring Breivik.

New Zealand har i dag immigranter fra mer enn 150 land, men har forholdvis få asylsøkere, i motsetning til Norge. New Zealand ligner mye på Norge på flere måter, f.eks antall innbyggere, levemåte og politisk landskap. Men det er paradoksalt at terroristen i New Zealand kopierte samme fremgangsmåten, inspirert av terroristen Breivik og hans manifest.

Det at Christchurch-terroristen er en australier er ikke overaskende, når vi ser hvordan australske politikere og myndigheter møter flykninger og asylsøkere. Myndighetene der viser ingen sympati eller empati overfor folk i nød. De nøler ikke med å bruke alle mulige metoder som er uakseptable og strider mot menneskerettighetene, for å skremme asylsøkere fra landet. Ikke bare med retorikk, men også ved å behandle dem fysisk og psykisk nedverdigende. Det er paradoksalt at de har glemt det faktum at landet ble bygget med immigranter fra flere land.

Enkelte norske politikere, som Frp-ere her i vesle Norge, ønsker å skape australske tilstander også her i landet. For å skaffe seg fordeler i sin politiske karriere, bruker de nedverdigende og hatefull retorikk om innvandrere og asylsøkere som gir et godt bidrag til landets vekst, hver eneste dag, og den generasjon som kommer til å gjøre en stor forskjell i landets utvikling. Ikke bare terroristen Breivik, men også denne type politikere fra Australia og Norge, kan dessverre være inspirasjonskilder til enkelte ustabile og hjernevaskede folk. De danner seg egne konspirasjonsteorier og egne ideologier med god hjelp av politikernes retorikk.

Norges må ikke utvikle seg til et land som eksporterer ikke bare olje, gass og fisk - men også hateideologi med rasistiske manifest til andre land.

Det er viktig at hele landet nå arbeider for å endre holdninger blant folk. Konspirasjonsteorier om innvandrere og asylsøkere vil skade alle på lang sikt. Hver av oss har en del av ansvaret for å ta vare på hverandre. Alle vil bidra positivt til samfunnet, hvis vi tar godt vare på dem og behandler dem rettferdig. Alle må stå frem og fordømme diskriminerende og rasistiske meninger og handlinger.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Nordlys overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Annonse