Annonse
Og med et 22. juli friskt i minne, er vi usikker på om vi vil bruke ord som «mer åpenhet, mer demokrati» om vi rammes nok en gang. Foto: NTB Scanpix

Norsk terror

Mer åpenhet, mer demokrati sa vi etter 22. juli. Men vi glemte å fylle dem med innhold.

Iblandet sjokkmeldinger og bønn for ofrene i Stockholm, kom bekymringene om at vi selv er nestemann i kø.

Mer åpenhet, mer demokrati. Det var det vi ble enige om etter at terroren rammet Norge. Vi gikk i rosetog, vi ville spre mer kjærlighet enn terroristen hadde hat, vi holdt hender og bet tennene sammen mot volden som røvet oss fra det fineste vi har: Ungdommen vår.

Vi var kringsatt av fiender, men klar til å gå inn i vår tid. Vi skulle kjempe tilbake.Hvor er vi nå, snart seks år etter? Er vi blitt et varmere eller kaldere samfunn? Har debattklimaet blitt bedre eller verre? Har vi funnet løsninger på problemene vi vet vi har?

Du må ha et abonnement for å lese videre. Er du allerede Nordlys-abonnent? Trykk logg inn.

Lik Nordnorsk Debatt på Facebook

Annonse
Her er du velkommen til å debattere saken videre. Men tenk gjennom hvordan du vil framstå og hvilke uttrykk du bruker. En liten huskeregel: Ikke skriv noe som du ikke kunne ha ropt ut på torget med mange tilhørere. Du må bruke fullt navn - falske profiler blir utestengt. Hold deg til saken, vis respekt og stor raushet overfor andre. Trakassering, trusler og hatske meldinger slettes.

Med vennlig hilsen Guttorm Pedersen, debattredigerer

Annonse